Ujhelyi István hírhamisítással vádolja a HírTV-t

Ujhelyi István hírhamisítással vádolja a HírTV-t

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselője.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A HírTV egyik legutóbbi híradós anyagában azt állították, hogy szembe kerültem saját korábbi állításommal, a Tranziton ugyanis szerintük azt mondtam: „az uniós szankciók tehetnek arról, hogy a magyar embereknek rossz” – írta Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő. – Épp csak azt a mondatot vágták le a felvételből, amelyben hozzáteszem: ezt a Fidesz propaganda állítja – folytatta bejegyzésében a politikus.

– A HírTV tudatosan és aljas módon hamisított, csak azért, hogy megfeleljen az aktuális kormányzati propagandának. Szégyelljék magukat! Itt a bizonyíték – tette hozzá, és Facebook-posztjában közzétette az eseményen készült videó vágatlan verzióját, amelyből kiderül, hogy tényleg úgy vághatták meg a politikus nyilvános kijelentését, hogy lenyesték belőle a mondatának egy részét, amitől az egész épp az ellenkezőjét jelenti.

A Media1 úgy tudja, hogy Ujhelyi István stábja jogászok segítségével vizsgálja a jogi lehetőségeket a csatorna által elkövetett hírhamisítás ügyében.

A Tranzit Fesztiválon Ujhelyi egyébként Deutsch Tamással, fideszes európai parlamenti képviselővel beszélgetett, a két videórészletet pedig ITT lehet összehasonlítani.