Ujhelyi szerint Orbánt nem Sinopharmmal oltották be

Ujhelyi szerint Orbánt nem Sinopharmmal oltották be

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ujhelyi István szerint az a kommunikáció, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai vakcinával oltották be, a propaganda része, bár ezt bizonyítani nem tudja. „Szeretném látni a hivatalos oltási papírját” – jegyezte meg a Spirit Fm Aktuál című műsorában az EP-képviselő, a műsort az Atv.hu szemlézte.

„Akiknek igazolhatóan munkavállalási, tanulási, vagy fontos rokonlátogatási célból kell beutaznia olyan országba, amelyik nem ismeri el a keleti vakcinákat, azoknak a bemutatott számlák alapján térítsék vissza a kötelező tesztjeik költségeit! Ez kutya kötelessége lenne a magyar kormánynak” – fogalmazott Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. A politikus megerősítette, hogy egy „normális országban reális lenne” a követelésének teljesülése.

Szerinte ez a kérdés egyszerűen nem érdekli a magyar kormányt. „Nem véletlenül vagyok dühös, saját bőrömön érzem a tehetetlenséget. Öt hete az Európai Bizottság elnökével egyeztettem arról, hogy az Európai Unió illetékes testületében napirendre kerülhessen azoknak a magyaroknak az ügye, akik keleti vakcinával vannak beoltva, és emiatt az EU országainak nagy részébe nincsen szabad mozgásuk. Csak egy dolog kellene, hogy a kormány hivatalosan is kérelmezze ezt. Öt hét alatt ez nem történt meg, a külügyminisztérium még nekem se volt hajlandó válaszolni a hivatalos megkeresésemre” – mondta Ujhelyi István.

Az EP-képviselő szerint a kormány tagjait azért sem érinti a kérdés, mert diplomata útlevéllel szabadabban repülhetnek, nem állítják meg őket a határon. „Nagyon meglepődnék, ha az egy igaz történet lenne, hogy a miniszterelnököt keleti vakcinával oltották. Ennek semmi bizonyságát nem láttuk” – jegyezte meg Ujhelyi István, aki arra a kérdésre, hogy akkor ezt egy műsornak tekinti-e, igennel válaszolt.

A politikus a beszélgetésben emlékeztetett, a fél világ jelezte, hogy idősödő embernél a kínai vakcina nem biztos, nem hatásos. Megjegyezte továbbá, hiába kérte a kormányt, hogy adjon tájékoztatást arról, a kórházba kerülteknél mekkora az oltottak aránya, és mivel oltották őket.