Ungár Péter a távozó LMP-snek: Adja vissza a mandátumát!

Ungár Péter a távozó LMP-snek: Adja vissza a mandátumát!

Hajdu Mária (Fotó: Hajdu Mária/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt kéri a pártból távozó Hajdú Máriától az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter, hogy adja vissza a mandátumát. A politikus erről a Facebook-oldalán írt, az elmúlt napok üzengetései alapján arra jutva, hogy jobb, ha az egykor meglévő személyes viszonyt semmisnek tekintik.

Hajdu Mária nemrég jelentette be, hogy miután a momentumos Hajnal Miklóst kritizálta a közösségi oldalán, fegyelmit indítottak ellene. Nem sokra rá inkább maga lépett ki a pártból, közölve, hogy függetlenként indul az országgyűlési választáson. Ungár ezt úgy kommentálta, „alig pár nappal az aláírásgyűjtés megkezdése előtt hirtelen megvilágosodva rájött, hogy az ellenzéki összefogás morálisan vállalhatatlan.”

A parlamenti képviselő szerint mindenkinek joga van úgy gondolkodni, ahogy Hajdu teszi, viszont a következetességre hívná fel a figyelmet. Megjegyezve, hogy a párbeszédesekkel történő pártszakadás után közösen szólították fel a távozókat, hogy kilépésük után a listán szerzett mandátumot adják vissza.

Ungár szerint nemcsak a „pár nappal ezelőtti megvilágosodás valódiságát vonja kétségbe”, ha Hajdu nem adja vissza a mandátumot. De az önellentmondást is súlyosbítja szerinte, hogy politikustársa már nem is az önállóan induló LMP listájáról jutott be 2019-ben, hanem az ellenzéki együttműködés eredményeként, kompenzációs listáról. „Ezt akkor gondolkodás nélkül elfogadta, nyilván annak tudatában, hogy korábbi álláspontja szerint ez csak addig maradhat az Öné, amíg a párt tagja marad. Talán a frissen jött éles látásával Ön is érzi, hogy minapi bejelentése után kialakult ellentmondást fel kell oldani” – tette hozzá.

Hajdu Mária jelenleg a XII. kerületben önkormányzati képviselő, most pedig függetlenként indulna parlamenti mandátumért.