Ungár Péter: Bocsánatot kérek Karácsony Gergelytől

Ungár Péter: Bocsánatot kérek Karácsony Gergelytől

Ungár Péter (Fotó: Magyar Hang/Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány hónapja még azt gondolta, Karácsony Gergely nem lesz elég bátor ahhoz, hogy megmaradjon a Lánchíd autómentessége – erről írt Facebook-oldalán Ungár Péter. Hozzátéve, most a legnagyobb örömmel ismeri be, hogy tévedett.

A főpolgármester kedden számolt be a Budapesti Lakógyűlésnek nevezett konzultáció eredményeiről. Ebből többek között az derült ki, a válaszadók 79,9 százaléka gondolta úgy, hogy a Lánchidat meg kell tartani a gyalogosok és a tömegközlekedés számára. A konzultációt ugyanakkor érték kritikák is a kérdések irányítottsága miatt. A lánchidas felvetésre adott másik válasz például így szólt: „a felújítás előtti [legyen a közlekedés a Lánchídon], a jelentős dugók ellenére is”. A másik válasz pedig az volt: „továbbra is sűrűn és dugók nélkül járhassanak a buszok.”

Karácsony megjegyezte azt is, a fővárosi önkormányzat sok szakmai szervezettel egyeztetett, szerinte többségük örülni fog a döntésnek, és még a Magyar Autóklub sem állította volna vissza a régi rendet. A főváros egyébként további, a belvárosi közlekedést érintő egyeztetést is szeretne összehívni ezekkel a szervezetekkel.

Ungár Péter azt írta, a döntéssel Budapest határozott lépést tett a zöldülés irányába. – Én pedig tartozom egy bocsánatkéréssel Karácsony Gergelynek, amit azért teszek meg így nyilvános formában, mert az eredeti állítást is így fogalmaztam meg – fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője.