Ungár Péter hivatalosan is bejelentkezett

Ungár Péter hivatalosan is bejelentkezett

Ungár Péter (Fotó: Végh László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szombathelyi választókörzetben szeretne egyéni jelölt lenni a 2022-es országgyűlési választáson az LMP-s Ungár Péter. A politikus ezt kedden hivatalosan is bejelentette.

Ungár Péter úgy fogalmazott, hogy „Szombathely a lelke számára egy nagyon kedves város annak ellenére, hogy nem ott született”. A térség pedig azt érdemli, hogy a következő parlamenti képviselője ne hűbérbirtokként tekintsen rá. A politikus úgy vélte, hogy egy nyugat-magyarországi városban olyan jelöltként tudná felvenni a versenyt a fideszes indulóval szemben, akire bizonytalanok és korábban a jobboldalra szavazók is voksolni tudnának.

– Messze nem vagyok egy tökéletes ember, nagyon sok hibám van, ugyanakkor egy valamit biztosan beletennék ebbe a feladatba, az pedig a munka – fogalmazott Ungár Péter.

A politikus jelenleg is országgyűlési képviselő, 2018-ban még a fővárosban indult egyéniben, ám ott nem tudott győzni és az LMP listájáról került be a parlamentbe. Azóta gyakran felszólal Szombathely kapcsán, sokat jár a városba, médiaérdekeltsége is van ott.

Az ellenzéki pártok abban már megállapodtak, hogy a 2022-es parlamenti választáson mind a 106 egyéni választókerületben egy ellenzéki jelöltnek kell kiállnia a kormánypárti indulóval szemben. Az is biztosnak tűnik, hogy azokon a helyeken, ahol több ambíció is van, ott előválasztással döntenének az ellenzéki aspiránsok között. Ungár Péter szerint ez egyébként egy legitim eszköz.

A 2018-as választáson a szombathelyi körzetet a fideszes Hende Csaba nyerte meg majdnem 50 százalékkal. Az ellenzék akkor külön indult és több jelölt is volt: az MSZP-s Nemény András, aki mára Szombathely polgármestere, a jobbikos Balassa Péter, az LMP-s Németh Ákos és a momentumos Falta Péter.