Vadai Ágnes üzent Karácsony Gergelynek: „Nekünk nem kenyerünk a házmestertempó”

Vadai Ágnes üzent Karácsony Gergelynek: „Nekünk nem kenyerünk a házmestertempó”

Vadai Ágnes, a DK képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 7-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-posztban védte meg pártja székesfehérvári jelöltjét Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője. A politikus szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje túl gyorsan,  a vizsgálatok eredményét meg sem várva állt ki azzal, hogy a DK és a Jobbik mielőbb vonja meg támogatását „problémás jelöltjeiktől”. 

A Válasz Online csütörtöki cikke szerint a DK jelöltje, Ráczné Földi Judit 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amelyben úgy nyilatkozik, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, miközben épp ugyanezen a napon szállt ki – a néhány héttel korábban leadott életrajza szerint általa vezetett – Alba Autómosó Kft.-ből. Ez egy olyan, Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás (Minos King Global Business LLC.), amelynek ő az aláírási joggal rendelkező képviselője. Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből ezáltal eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom; csakhogy a hivatalos szlovák nyilvántartásban máig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként – írta a Válasz Online.

Nincs és nem is volt offshore tulajdonom, ezt biztosan állíthatom – kommentálta a cikket a Telex-nek Ráczné Földi Judit, aki azt állította, hogy semmi köze a megnevezett céghez, és nem tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba.

„Napok óta gyalázzák a nagy nyilvánosság előtt az egyik jelöltünket, Ráczné Földi Juditot. ”Természetesen„ fel is jelentették az OEVB-nél – írta Vadai Ágnes. Hozzátette: Ráczné Földi Judit minden szükséges dokumentumot be fog nyújtani az Országos Előválasztási Bizottságnak, ami igazolni fogja a vádak hamisságát. Gergő, nekem nagyon fura, hogy meg sem várod a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeled. Hát ez nehezen fér össze azzal a demokrácia-felfogással, amit az ellenzék eddig képviselt.”

„Tudod Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó. Talán látod, hogy a DK általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni. Sok ilyen eset volt, szinte mindig sikerrel” - írta Vadai Ágnes, majd néhány párbeszédes politikust említve igyekezett visszavágni.

„Szerinted rendben van, hogy pártod pécsi jelöltje, Mellár Tamás a minap azt nyilatkozta a pécsi Pride-ról, hogy “én nem érzem, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről”, hozzátéve, hogy nem tetszik neki az ilyen “polgárpukkasztó” rendezvény és “megbotránkoztató magatartás”, amit az ilyen rendezvényeken lát? Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe? Szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a Te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az atlatszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?” - vetette fel Vadai Ágnes.