Van olyan képviselő, aki 2010 óta meg sem szólalt

Van olyan képviselő, aki 2010 óta meg sem szólalt

Fotó: Parlament.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Idén tizenöt képviselő maradt néma a parlamentben, többen közülük már hosszú évek óta nem szólaltak meg – írta a Blikk a parlament összesítése alapján. Mindannyian a kormánypárti oldalhoz tartoznak. Bíró Márk 2010 óta egyszer sem érezte úgy, hogy hallatnia kellene a hangját a T. Házban. Ugyancsak nem változtatott a jól bevált politikai recepten Farkas Flórián sem, akinek sem ebben, sem a korábbi parlamenti ciklusban nem volt volt mondanivalója. A 76 éves Kerényi János öt éve ül teljes csöndben az országgyűlési patkóban.

Néhány listáról bejutott politikusnál azért talált mentséget a Blikk: Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökeként dolgozik, Kövér László házelnökként, Kubatov Gábort Fidesz-pártigazgatóként vélhetően a pártszervezés kötötte le, Semjén Zsolt pedig a kormányfő egyik helyettese.

Viszont több olyan honatya sem kért szót idén, akik egyéniben jutottak be. Ők Tessely Zoltán (Bicske), Zombor Gábor (Kecskemét), Manninger Jenő (Keszthely), Lezsák Sándor (Kiskunfélegyháza), Cseresnyés Péter (Nagykanizsa), Bencsik János (Tatabánya), Hubay György (Miskolc) és a korrupciós ügyek miatt bíróságra is járó, ám előtte sem túl gyakran felszólaló, dél-békési Simonka György. 

Többüket próbálták elérni telefonon, emailben, illetve munkatársaikon keresztül, de nem jártak sikerrel. Pedig adja magát a kérdés, hogy ha nem felszólalások formájában, akkor hogyan képviselték idén a szavazóikat – fogalmaz a Blikk.

A Mandiner az őszi ülésszakot vizsgálta, ott ellenzéki politikusokat is találtak: a korábbi MSZP-elnök Molnár Gyulát és Tóth Csabát.

A legaktívabb tagja az Országgyűlésnek idén a KDNP-s Rétvári Bence volt, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkáraként számtalanszor válaszolt a hozzájuk érkező kérdésekre: 237-szer kapott szót és egész pontosan összesen 12 óra 23 percet beszélt.

Címkék: parlament