Varga Juditék szerint ők tiltják a „heteroszexuális propagandát” is

Varga Juditék szerint ők tiltják a „heteroszexuális propagandát” is

Fotó: Varga Judit Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A cél, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele – állítja továbbra is az Igazságügyi Minisztérium, ezúttal az Európai Bizottságnak küldött válaszában. A kormánypárti megszólalók rendre erre hivatkoznak, amikor az eredetileg pedofil bűncselekményekre vonatkozó törvény melegellenes passzusait kell megmagyarázni. A jogszabályban valójában a szexuális kisebbségek láthatóságát korlátoznák, őket megkülönböztetve például a heteroszexuális kapcsolatban élőktől.

Amennyiben a gyerekek szexuális nevelésébe senki nem szólhatna bele, az a törvénnyel kapcsolatban azt kellene jelentse, hogy tiltsák a heteroszexuális kapcsolatok megjelenítését is, amivel gyakorlatilag minden művészeti alkotást elzárnának a gyerekek elől. Így is rengeteg mindenre alkalmazható lehet a törvény, miután természetesen számos ifjúsági műben is vannak meleg karakterek. A gyermekek szexuális nevelésének ugyan nem sok köze van annak, hogy egy műsorból kiderül, léteznek a saját nemükhöz vonzódó emberek is.

„Sem a brüsszeli Bizottság, sem más európai testület nem írhatja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és Magyarországon a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. Senki nem kényszerítheti vagy kötelezheti arra a szülőket, hogy egyértelmű beleegyezésük nélkül kapjon gyermekük szexuális tartalmú felvilágosítást. A kormány álláspontja szerint a kiskorú gyermekeket meg kell védeni a médiában, interneten őket elérő szexuális témájú vagy életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól, számukra felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek, szervezetek tarthatnak, a szülő egyértelmű belegyezése után és a szülő által előzetesen megismert tartalommal”– írta levelében az Igazságügyi Minisztérium, azt állítva, hogy a törvény tiltja a „heteroszexuális és homoszexuális propagandát is.”

Kérdéses, a „heteroszexuális propaganda” mit jelent, minthogy a törvény a homoszexualitás és nemváltoztatás „népszerűsítését és megjelenítését” tiltja, nem a heteroszexualitásét. Ha a heteroszexualitás megjelenítését is tiltanák, az azt jelentené, hogy nem lehetne 18 év alattiaknak bemutatni, hogy vannak párkapcsolatban élő emberek.

„Ez összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele” – közölte az IM.

Az Európai Bizottság alelnöke, Věra Jourová egyébként a héten azt mondta, nem indíthatja el a jogállamisági mechanizmust az EU a melegellenes törvény miatt, minthogy a jogalkotó ilyen eseteket nem látott előre.