Varga Mihály: Másfél milliárd forintból újulhatnak meg konyhák a gyermekétkeztetésben

Varga Mihály: Másfél milliárd forintból újulhatnak meg konyhák a gyermekétkeztetésben

Varga Mihály beszéde a 2021-es költségvetés benyújtásakor 2020 május 26

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyermeknevelés támogatása a járványügyi készültség alatt sem állhat le, ezért az idén is 1,5 milliárd forintnyi támogatást vehetnek igénybe az önkormányzatok a gyermekétkeztetés fejlesztésére – jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalára szerdán feltöltött videóban. Az MTI által is idézett pénzügyminiszter kiemelte, a pályázat keretében konyhák, étkezők felújítására, fejlesztésére, vagy akár új konyhák létesítésére is lehetőség van. „Az elmúlt 5 évben összesen 554 település konyhája újulhatott meg mintegy 14 milliárd forintból” – tette hozzá Varga Mihály.

A Pénzügyminisztérium pályázatával 2015 óta nyílik lehetőségük az önkormányzatoknak állami támogatást igényelni ahhoz, hogy az általuk fenntartott, gyermekétkeztetést biztosító helyiségeket felújítsák. A kiírás idei fordulójában az elsődleges cél továbbra is a bölcsődei vagy óvodai konyhák fejlesztése. 2020-ban a nagyobb volumenű beruházásokra és a folyamatosan növekedő építőipari költségekre tekintettel, a maximálisan igényelhető támogatási összeg emelkedett. Új főzőkonyha, illetve meglévő konyha fejlesztéséhez a korábbi 40 millió forinthoz képest az idén 100 millió forintra lehet pályázni. A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. augusztus 13 – jelentkezni elektronikus úton lehet.

Security Check Required

null