Vasárnapi ítéletidő: Zuhanyzás közben ért villámcsapás három focistát

Vasárnapi ítéletidő: Zuhanyzás közben ért villámcsapás három focistát

Zivatar, villámlás (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közvetett villámcsapás miatt három focistát szállítottak el a mentők Győrságról vasárnap délután. A sportolókat az öltözőben, zuhanyzás közben érte az áramütés. Balogh Zoltán, Bejczi Tamás győrsági, valamint Horváth Tibor vámosszabadi játékosok alapos kivizsgálások után mehettek haza – írja a Kisalföld.

A Győrság KSE hazai pályán játszott edzőmeccset Vámosszabadi csapatával vasárnap délután. A két csapat gond nélkül lejátszotta az első félidőt, ám a második félidő elején már dörgött az ég. Emiatt a csapatok tartottak egy rövid szünetet, majd visszamentek a pályára, ám végül az a döntés született, hogy nem folytatják a meccset.

„Háromnegyed négykor mindenki az öltözőben volt, négyen elkezdtünk tusolni, ekkor csapott be a villám. Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt, áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram” – nyilatkozta a lapnak Balogh Zoltán, a Győrság játékosedzője.

A focisták rögtön hívták a mentőket, akik a három érintettet, Balogh Zoltán és Bejczi Tamás győrsági, valamint Horváth Tibor vámosszabadi játékosokat elvitték a győri kórházba. Mivel a villámcsapás akár életveszélyes ritmuszavart is okozhat, a játékosok többek között EKG-vizsgálaton és vérvételen is átestek, majd még aznap este hazaengedték őket.

„Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj. Nekem is a lábam zsibbadt el, a tusoló alatt voltam, amikor becsapott a villám” – mondta Horváth Tibor. A Kisalföld azt írja, a villám a sportteleptől száz méterre lévő villanyoszlopba csapott bele, ami a környéken több házban is problémát okozott.