Menthetetlennek tartja a NER-többséget, lemondott a gödi polgármester

Menthetetlennek tartja a NER-többséget, lemondott a gödi polgármester

Balogh Csaba (Fotó: Balogh Csaba Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Több, mint három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a polgármesteri mandátumomat” – jelentette be péntek délután Facebook-videójában Balogh Csaba gödi polgármester.

Mint írta, sikereket fel tud ugyan mutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörét. Így nem tud tovább küzdeni a NER-nek a helyi és az országos többsége ellen.

–  Civilként már kimondhatom, hogy egyáltalán nem működik Gödön a demokrácia és az önkormányzatiság – tette hozzá. A Godhangja.comon részletesebben is megindokolja lemondását: „őszintén szólva én is menthetetlennek tartom ezt a NER-többséget, ami Gödön (vagy akár országosan) garázdálkodik”. Azt is írta, 100 nap sem telt el a polgármesterségből, amikor már tudta, hogy az akkor még 8 fős frakciójuk fele együttműködik a Fidesszel, így ő kisebbségben marad a ciklus végéig.

Külön megemlítette a Demokratikus Koalíció helyi „ex” képviselőit, akikről állítja, hogy „országosan a legorbánellenesebb párt képét mutatják, de Gödön például egyértelműen bármilyen alkut megkötöttek a kormánypárttal”. – Ameddig ellenzéki pártként tekintünk rájuk és nem a NER beépített téglaszervezeteként, minden kormányváltási kísérlet újra és újra kétharmaddal fog elbukni – folytatta. Majd hosszasan sorolta eddigi eredményeit, illetve azt, hogy a DK és a Fidesz szövetsége állítása szerint hogyan nehezítette az ő munkáját az elmúlt években.

– Ez is azt mutatja, hogy addig, amíg ott vannak ebben a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sem lesz rendszert váltani, és ugyanúgy kétharmaddal fog bukni a Fidesz ellen – tért ki erre videójában is Balogh. Nem vállal tovább politikai szerepet, de támogatja azokat, akik kiállnak amellett, hogy megszűnjön a különleges gazdasági övezet és a Samsung garantálja a gyár biztonságos működését.

Balogh 2019 októberében az ellenzéki pártszövetség segítségével győzte le a Fideszt, de alig fél évvel később szétesett az összefogás. Balogh tavaly májusban kilépett a Momentumból, mert úgy látta, hogy „városvezetői feladatait független polgármesterként jobban fogja tudni ellátni”. A polgármester a gödi Samsung akkumulátorgyár terjeszkedésével is sokat küzdött az elmúlt években.

Frissítés:

A DK lapunknak eljuttatott közleményében reagált a Balogh Csaba által mondottakra, és közölte: évek óta nincs DK-s képviselő a gödi képviselő-testületben, miután ők felfüggesztették párttagságukat.