Viharos széllel tör be a hideg

Viharos széllel tör be a hideg

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton szeles idő várható többfelé viharos, a Bakony és a Balaton térségében 100 km/h-t meghaladó széllökésekkel, amelyek északi, északnyugati irányból érkeznek. Emellett felhőátvonulásokra van kilátás több-kevesebb napsütéssel, de a nap első felében a keleti országrészben még lehetnek erősen felhős területek is. Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel várható zápor, hózápor.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely az erős szél miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki az ország területére, napközben ugyanis sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani. Az időjárási helyzetre való tekintettel akár a piros színű veszélyjelzés is kiadásra kerülhet – figyelmeztet az OMSZ.

Az Időkép szerint a szombati hidegfront és viharos szél sokak szervezetét megterheli majd. A frontérzékenyeknél görcsös fejfájás, migrén, izomgörcsök jelentkezhetnek. A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel küzdők körében nagy eséllyel alakulhat ki vérnyomás-ingadozás, keringési zavar, rosszullét. Az erősen szeles idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Címkék: időjárás

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.