Villamos tolt BMW-t Bukarestben – Videóval

Villamos tolt BMW-t Bukarestben – Videóval

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Január harmadikán délután egy órakor a bukaresti Chirigiu piac közelében történt egy közlekedési incidens, amely felrobbantotta az internetet Romániában. A villamos fedélzeti kamerája által rögzített videón az látszik, hogy egy sötét színű BMW a villamosok számára fenntartott sávban áll meg a pirosnál, így hiába kap zöld jelzést a közösségi jármű, a személygépkocsi miatt nem tud elindulni. A járművezető nem vár, finoman megtolja az autót a villamossal. Az elindul, majd néhány méter után megáll. A sofőr épp kiszállna a járműből, amikor újra megtolja a villamos, így megint továbbmegy. Néhány méter után újra megáll, kiugrik az autóból és megfenyegeti a járművezetőt, azt is hallani, ahogy rá is csap a villamosra. A több helyre felkerült videót eddig több millióan megnéznék és sok ezren szóltak hozza, többnyire a BMW-st gyalázva.

Security Check Required

null

g4media.ro szerint bukaresti rendőrség kivizsgálta az esetet és salamoni döntést hozott. Mivel a BMW vezetője nem tartotta be a közlekedési szabályokat (a villamossíneken állt), és nem jelentkezett utólag sem a rendőrségen bejelenteni a koccanást, 2230 lejre, vagyis 154 ezer forintra megbüntették, és egy hónapra bevonták a jogosítványát is. Ugyanakkor eljárást indítottak a villamosvezető ellen is, rongálás vétsége miatt. A román rendőrség felhívta arra is a figyelmet, hogy a közlekedésben fontos a nyugalom és a többi résztvevő tisztelete, és nem kell felülni a provokációknak.