Visszaszólt Óbuda polgármestere Demeter Szilárdnak a Sziget Fesztivál miatt

Visszaszólt Óbuda polgármestere Demeter Szilárdnak a Sziget Fesztivál miatt

Demeter Szilárd (Fotó: Facebook/Petőfi Irodalmi Múzeum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Az állam által, illetve most már a Demeter Szilárdéknak átjátszott területeken a Sziget Fesztivál egy nagyon kis része, leginkább a közlekedési segítsége zajlik, de hogy még pikánsabb legyen a dolog, én nem tudok arról, hogy Demeter Szilárd alapítványának bármi baja lenne a Sziget Fesztivállal, szerintem itt egész egyszerűen össze-vissza beszél” – így reagált Kiss László óbudai polgármester az ATV-nek Demeter Szilárd szombati kijelentésére, miszerint ha a Petőfi Kulturális Ügynökség úgy döntene, akár meg is szűnhetne a Sziget fesztivál.

Demeter a SpiritFM Nagykép című adásában fejtette ki a nézeteit arról, hogy a Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, hogyha ők a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntenek, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzájuk került került részére nem engednek fesztivált. – Onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten – fogalmazott Demeter Szilárd, aki a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos is.

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész – tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos –, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani.” Majd így folytatta: „De nem gondolkodhatunk így, mert a Sziget Fesztiválnak a teljes kulturális hozadéka sokkal nagyobb annál, hogy én mit szeretnék a nyolc hektárunkon”. 

kerület polgármestere másképp értékeli a helyzetet. Kiss László szerint a Hajógyári szigetnek az a része, ahol a rendezvény zajlik, jelentős részben a fővároshoz, illetve Óbudához tartozik.

A Sziget menedzsmentje is reagált Demeter Szilárd mondataira, mint az ATV-nek megírták, mindig széleskörű együttműködésben szervezik a fesztivált, és elismerésnek veszik, hogy Demeter nemcsak a Sziget számokban kifejezhető pozitív turisztikai és gazdasági hatását emelte ki, hanem annak kulturális jelentőségét is.