Völner Pál családi cégeinek százmilliós vagyona van

Völner Pál családi cégeinek százmilliós vagyona van

Völner Pál az Igazságügyi Minisztériumban 2020. október 20-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az államtitkárként havonta bruttó 1,3 millió forintot, képviselőként további 1,2 milliót kereső Völner a vagyonbevallása szerint egy győri és egy nyergesújfalui ingatlan, és az oda bejelentett ügyvédi iroda tulajdonosa, és van 15 millió forintnyi bankbetéte. Mint azt a Népszava kiderítette, Völner Pál szűkebb családja érdekeltségeinél már nagyobb értékeket látni. Közös a cégekben, hogy jobbára Völner államtitkári kinevezése után fordultak termőre. Völnerék családi – a politikus felesége és a fia nevén lévő – cége a főtevékenység szerint ingatlanüzlettel foglalkozó Tagba kft. A 2015-ben alapított cég igen hamar százmilliós forgalmat ért el, a cég eszközállománya közel egymilliárdosra hízott, ebből csak a pénzeszközök 552 milliót tesznek ki.

Völner családja megvetette a lábát a hajózási piacon is. Épp akkoriban, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban infrastruktúráért felelős államtitkár volt Völner, így hozzá tartozott a hajózás is. 2016-tól a volt KDNP-tag hajóskapitány Szalma Botondot váltva lett a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke. A Tagba Kft.-nek 2017 óta résztulajdona van a nyergesújfalui Mahartlog Port Kft.-ben, ennek a cégnek pedig egyik vezetője az államtitkár 1994-ben született fia.