Wintermantel Zsolt lett a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője

Wintermantel Zsolt lett a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP képviselője felszólal a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megválasztották Wintermantel Zsoltot a Fidesz-KDNP fővárosi közgyűlési frakcióvezetőjévé – közölte az MTI.

A korábbi frakcióvezető, Láng Zsolt az Országgyűlésben folytatja munkáját – olvasható a budapesti Fidesz hétfői Facebook bejegyzésében. A heyére a párt fővárosi vezetése Dódity Gabriellát jelölte.

Wintermantel Zsoltot a párt budapesti választmányának javaslatára a kormánypárti frakció egyhangúlag támogatta. – Az elmúlt két és fél évben elkötelezett munkát folytatott frakciónk a fővárosért – fogalmaztak, hozzátéve, hogy ez az áprilisi választásokon is meglátszott. Az eddigi legjobb eredményt érték el a kormánypártok Budapesten, csaknem 4 százalékkal több szavazatot kaptak, mint négy éve, miközben az egyesített ellenzék 10 százalékkal kevesebbet.

Ennek ellenére a Fidesznek a fővárosban csak egy választókerületben sikerült egyéni mandátumot szereznie, a XVII. kerületben, ahol Dunai Mónika nyert. Ez az ellenzék számára öttel több megnyert körzetet jelentett, mint 2018-ban. A Fidesz viszont csak három budai választókerületben rontott 2018-as eredményén, az összes többi fővárosi választókerületben javítani tudott rajta.