Zivatarok még hétfőn is várhatók

Zivatarok még hétfőn is várhatók

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétvége után hétfőn is sokfelé lehetnek még zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Az előrejelzés szerint északon kevesebb, délen több napsütésre számíthatunk. Kora reggel leginkább az északi országrészben (Dunántúl északi, Északi-középhegység nyugati, Pest megye északi része) valószínű még zivatar, melyek várhatóan lecsengenek, illetve kora délelőtt észak, északkelet felé távoznak.

Késő délután, este nyugat felől a Dunántúl északi része fölé egy zivataros csapadékrendszer érkezése várható. Az esetleg láncba szerveződő zivatarokat több helyen kísérheti intenzív csapadék, 60-70, néhol 80-90 kilométer/óra körüli szél. Lokálisan 30-40 milliméter csapadék, illetve nagy méretű jég is hullhat. Kelet felé továbbfejlődve várhatóan északon vonulhat végig a zivatarzóna, de késő este a Dunántúl középső és déli részén, illetve a középső országrészben is kialakulhatnak intenzív zivatarok.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Címkék: időjárás