Az ágvágó az a szerszám, amit a kert választ ki (x)

Az ágvágó az a szerszám, amit a kert választ ki (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vannak nélkülözhetetlen kerti eszközök és szerszámok, amelyek híján sokkal nehezebben, lassabban és kevésbé hatékonyan lehetne elvégezni rengeteg szükséges tennivalót. Az ágvágók tipikusan ebbe a kategóriába sorolhatók, hiszen nélkülük lényegesen nagyobb erőkifejtéssel kellene sok fa- és cserjeágat lemetszeni. Ehhez ma még sokan metszőollót használnak, pedig ezekkel inkább kaszabolják, tépik, roncsolják a növényeket.

Szebbé teheti vele a kertet

Ha a kertjében a fák és a bokrok rendbetételére van szükség, akkor mindenképpen tegyen egy látogatást az M Tools kertészeti áruház ágvágók oldalán. Itt nagyon gazdag választékot talál ezekből a fontos kerti szerszámokból.

Elsőre talán úgy tűnik, hogy mivel egyszerű az ágvágó működése, a kiválasztásával sem érdemes túl sokat vacakolni. Pedig nagyon is megéri, ha figyelembe vesz pár fontos dolgot. Kétféle késtípus közül lehet választani. A mellévágó ágvágó, más néven bypass ágvágó a leggyakoribb fajta, s az elnevezése a működési elvére utal. Ez olyan, mint egy ollóé: a két éles pengéje egymás mellett halad el vágás közben. Tiszta és precíz vágási felületet eredményez ez, miközben minimális a növényi szövetek roncsolódása.

A másik, az üllőkéses ágvágó azonban csak egy vágópengével van felszerelve, ami egy sík fém felületen, azaz az üllőn záródik. Vágás közben a penge igazából rácsap az üllőre, így vágja át az ágat. Sokkal nagyobb vele a vágás ereje, keményebb vagy száraz ágakhoz ezt szokták ajánlani.

Precíz és erőteljes teljesítmény

Például a Spear & Jackson Advance kollekció darabjai olyan innovatív termékek, amelyekkel még tökéletesebben és erősebben lehet a vágási feladatokat végezni. Az áttételes és racsnis mechanizmusok, ergonomikus kivitel és több új anyag használata a kertészkedést sokkal könnyebbé és élvezhetőbbé tudja tenni.

A PTFE bevonat, ami egy teflon, tapadásmentes, víz- és korrózióálló, nem reaktív felületet képez a vágórészeken, s nagyon hosszú élettartamot is biztosít az eszköznek.

A nyél kiválasztását sem árt alaposan átgondolni a vásárlás előtt. A hossza döntő, mert ez adja az áttétet, és ez határozza meg, milyen magasságig tud majd elérni vele. Minél rövidebb, annál nagyobb erőt kell kifejteni a vágáskor. A teleszkópos modellek hasznosak, mert a helyzet szerint lehet módosítani ezzel a nyél hosszát.

Hatékony, gyors és biztonságos munka

Egy-egy jó ágvágó nélkül ma már szinte elképzelhetetlenek a kertészkedők mindennapjai. Ám ha Ön egy megfelelő súlyú és nyélhosszúságú modellel dolgozhat, amelynek a nyele még csúszásgátló bevonatot is kapott, valamint fel is van szerelve ütközésgátló marokütközővel, akkor nagyon hatékonyan és biztonságosan végezhet rengeteg vágási feladattal.

Az M Tools kertészeti áruház virtuális eladóterében rengeteg olyan biztonságos ágvágót beszerezhet magának és a kertjének, amelyekkel hosszú évekig elégedetten és gördülékenyen dolgozhat.