Drónok, melyek új szintre emelik a szórakozás fogalmát (x)

Drónok, melyek új szintre emelik a szórakozás fogalmát (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt évtizedek szédületes technikai, elektronikai és informatikai fejlődésének köszönhetően megszámlálhatatlan olyan eszköz jelent meg már a mindennapi életünkben is, amelyeket korábban még csak elképzelni sem tudtunk.

Gondoljunk csak a műholdas navigációra, a videohívásokat és számtalan egyéb funkciót lebonyolító okostelefonokra vagy éppen akár már az internet segítségével a világ túlsó feléről is vezérelhető háztartási eszközeinkre.

Kis repülő újdonságok

Ebbe a sorba illeszthetők be a drónok is, melyek már nemcsak ipari vagy hadászati célra, hanem otthoni használatra is megvásárolhatók. Egy olyan komoly webáruházban, mint a BestMarkt is, drónok óriási választéka várja már az érdeklődőket, a teljeskörű leírás mellett pedig képek, sőt videók mutatják be az adott termék tulajdonságait, jellemzőit.

A drónok, azaz ezek a kis méretű, repülésre képes távirányítható szerkezetek ma már olyan sokféle kialakítással, méret- és szolgáltatásbeli különbségekkel vannak jelen az áruházban, hogy a kínálat egy kis részének a bemutatása is szinte lehetetlen küldetésnek tűnik.

Az mindenesetre kijelenthető, hogy még a legkedvezőbb árú, szolgáltatásokkal legkevésbé ellátott példányok is nagyszerű szórakozást tudnak nyújtani messze nemcsak gyerekek, hanem felnőtt emberek részére is.

Szolgáltatások hosszú sora

Ahogy a belépőszint után a magasabban pozicionált termékek felé terelődik az érdeklődő figyelme, úgy jelenik meg hangsúlyosabban a komolyabb hatótávolság, repülési idő, kezelhetőség. A jobban felszerelt drónok már beépített műholdvevővel, stabilizátorral és kamerával is rendelkeznek, így képesek egészen kivételes látószögből kiváló minőségű álló- vagy mozgóképeket készíteni a beépített kamerájukba vagy a külső memóriakártyára.

A kamera képességeire mindenképpen érdemes egy pillantást vetni vásárlás előtt, mert HD, Full HD és 4K felbontással, sőt nagyobbakkal is találkozhatunk, és ez a paraméter nagyban meg tudja határozni a felvétel minőségét.

A szolgáltatásokat bővítheti a WiFi képesség, a Gimbal segítségével történő stabilizálás, a szénkefe nélküli, ezáltal tartósabb motorok használata, vagy éppen az, ha a csomag tartalmaz tartalék akkumulátorokat, hordozótáskát, tokot, szerszámokat. Népszerű az a tudás is, amikor a drón képes önmagától követni egy kijelölt objektumot, vagy ha tudja azt, hogy önmagától “hazataláljon”.

A közvetített kép csodákra képes

Külön élményt jelenthet, ha a drón által készített kamerakép megjeleníthető a telefonunk képernyőjén vagy akár virtuális szemüvegen keresztül is, annak segítségével.

A képességek határa valóban a csillagos ég, és a BestMarkt webáruházban a valóban néhány tízezer forintba kerülő, de kiváló minőségű drónoktól kezdve a legmagasabb követelményeknek is megfelelő darabokig valóban egészen kivételesen széles választékból szemezgethetünk.

Az oldalon drónvásárlási tanácsokkal is találkozhatunk, valamint a drónbeszerzésekhez kapcsolódó leggyakoribb rövidítésekkel, kifejezésekkel.