Erre a 3 dologra figyeljen, amikor autós USB töltőt vásárol (x)

Erre a 3 dologra figyeljen, amikor autós USB töltőt vásárol (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a technológia jelentősen fejlődött, még mindig nem készült olyan berendezés, amely rendszeres töltés nélkül működne. Amikor munkába ingázik vagy hosszú útra indul, akkor mindig szüksége lesz egy megbízható autós USB töltőre, amely kiszolgálja az állandó áramszükségletét.

A legújabb autók már rendelkeznek beépített USB töltővel, így csak megfelelő kábelre lesz szükség, azonban a régebbi típusokba a szivargyújtóhoz csatlakoztatható töltő is kelleni fog. A kereskedelemben sokféle autós töltő kapható, így választásnál vegye figyelembe a legfontosabb paramétereket. Tartson velünk, cikkünkből megtudhatja, melyek ezek.

Eszközök töltése utazás alatt

Sokat vagyunk úton, emiatt rengeteg hordozható elektronikai készülék áll a rendelkezésünkre, amelyek egy része már akkumulátorral működik. Válassza ki a Kábelvilág webáruház autós USB töltői közül az igényeinek és eszközeinek megfelelő darabot, és legyen mindig tettre kész!

Az okostelefonok töltésére ma már szinte mindenkinek szüksége van, hiszen a mindennapjaink részeként számtalan dologra használjuk a kommunikáción felül, de egy üzleti út, utazás során tabletre, laptopra is szükségünk lehet, amelyeknek a töltését menet közben az autós USB töltőről oldhatjuk meg a legegyszerűbben. Amennyiben többen használnak menet közben eszközöket, több porttal rendelkező vagy gyorstöltést lehetővé tevő töltőre lehet szükség.

A beépített USB töltők gyakran még a korábbi szabványok szerint készültek, így a legújabb, USB-C porttal szerelt eszközökkel nem működnek együtt, emiatt szükség lehet átalakítóra.

Hogyan tölthetők gyorsabban az eszközök?

A telefonok autóban történő töltésére 2 lehetőség adódik, a kényelmesebb, csak töltőkábel használatát szükségessé tevő beépített USB-port vagy a hagyományos szivargyújtó használata. A töltési sebességben lényeges különbségek vannak, ugyanis a 12V-os szivargyújtó gyorsabban tölt, mint az 5V-ot kínáló hagyományos USB-kábel.

Ezenkívül egy 0,5 A kimenetű USB-kábel nem lesz elég erős egy, az okostelefonnál nagyobb teljesítményű eszköz töltésére, ezzel szemben a 12V-os szivargyújtó 2,1 A és 4,8 A közötti áramerősséggel rendelkezik, és egyszerre akár több eszközhöz is használható.

Így válasszon megfelelő autós töltőt!

Egy jó töltő portonként legalább 2,1 A vagy 2100 mA teljesítményt biztosít. Ha tehát nagy sebességű kettős USB-s autós töltőt keres, akkor 4,8 A-es töltő lesz a megoldás.

Azt is vegye figyelembe, hogy hány eszközt kell majd töltenie. Egy több porttal rendelkező töltővel sok időt és frusztrációt spórolhat meg, lehetővé teszi, hogy az utazás során mindenkinek legyen lehetősége akár egy időben is csatlakozni.

Autóba célszerű állandó kábel nélküli autós töltőt vásárolni, hogy a kábel meghibásodása esetén könnyen cserélhető legyen.

A megfelelő kábelhossz kiválasztásához vegye figyelembe, hogy hol fogja leggyakrabban tölteni.

A megfelelő teljesítményű autós USB töltők segítségével sokkal könnyebbé válik az energiaigényes alkalmazások útközbeni használata.