Gyerekágy vásárlása bármely élethelyzetben (x)

Gyerekágy vásárlása bármely élethelyzetben (x)

Életünk különböző periódusaiban folyamatosan változnak igényeink, preferenciáink minden területen. Egészen más a szempontrendszere egy gyermeknek, fiatalnak vagy egy középkorú, érettebb életszakaszban lévő embernek.

A szülői lét egy speciális életszakasz, hiszen ekkor megoszlik figyelmünk önmagunk és gyermekünk, gyermekeink igényei, elvárásai között. Gyakran olyan kompromisszumos döntéseket kell hoznunk, amelyeknél figyelembe kell venni az egymást néha nem átfedő kívánalmakat is.

Állandóan változó igények

Gyermekünk megszületésétől egészen a felnőttkor kapujáig több alkalommal kell elhatározásra jutnunk a gyermek részére történő ágyvásárlás tekintetében is.

Ahogy nő a csemete, úgy néhány évente változnak az elvárások is a fekhellyel kapcsolatban, és itt nemcsak arra kell gondolni, hogy a gyerkőc egyre nagyobb méretű ágyat igényel, hanem például személyisége fejlődésével neki is megjelenhetnek saját igényei, mind a formát, a színeket, a kialakítást illetően.

A gyerekágy vásárlásának szempontjai

Vannak olyan általános érvényű szempontok, amiket minden esetben érdemes figyelembe venni. Ezek egyike, hogy gyermekágynál nagyon hasznos kiegészítő a leesésgátló oldalfal. Ezek lehetnek egy oldalról felszerelve, sarokként két oldalon elhelyezettek, vagy akár körkörös védelmet is nyújtók.

Egy körbe épített, keretes gyerekágy minden irányból megakadályozza a csöppség leesését, legurulását az ágyról. Az ilyen minden irányból oldaltámlás gyermekágy esetében pedig rendszerint ki van alakítva egy megszakított rész, a könnyebb ki-be járás céljából.

A Nonstop Bútor heverő- és gyerekágykínálata széles körben lefedi a kisebbek és nagyobbak váltakozó igényeit egyaránt.

Főleg nagyobb gyermekek esetében fontos, hogy az ágy masszív legyen, ellenálljon a lurkó által támasztott dinamikus igénybevételeknek is, gondolva itt az ugrálásra, játszadozásokra. Az erős kialakítás azért is fontos, hogy esetleg a szülő is az ágy szélére ülve tudjon mesélni, ne legyen akadálya az ilyen kapcsolatoknak sem.

Az ágyneműtartó és egyéb jellemzők

Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy jó, ha az ágy el van látva ágyneműtartóval, hiszen egy gyerekszobában sohasem lehet elég hely, és az apróság is szereti, ha a közelében vannak kedvenc játékai, eszközei.

Az ágyak színét, alakját, stílusát sem érdemes félvállról venni, mert a harmónia bizony nem csak esztétikailag fontos, hanem a hangulatra, az egész gyerekszoba atmoszférájára hatással lehet, valamint egy hosszú, több évre szóló döntésnél különösen fontos az átgondoltság.

A döntés meghozatala előtt persze a gazdasági szempontokat is figyelembe kell venni, és itt bizony több módon is csökkenthetjük költségeinket. A Nonstop Bútor webáruházban vannak állandó és időszakos akciók is, folyamatosan változó készletet érintve, másrészt a hűséges vásárlók beváltható pontokkal gyarapodnak. Megtalálható a kuponos, kedvezményes vásárlás lehetősége is, valamint a házhoz szállítás terén is jelentősek az engedmények.