Hasznos tanácsok a gyűrűméret meghatározásához (x)

Hasznos tanácsok a gyűrűméret meghatározásához (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy olyan gyűrűt találni, amely nem csúszik le az ujjadról, mégis könnyen fel és le tudod venni, egyáltalán nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha online szeretnéd megrendelni.

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan tudod te magad is meghatározni a megfelelő gyűrűméretet, ami alapján már sokkal könnyebb lesz majd válogatni a Chimera Ékszer ezüst gyűrűi közül.

Mindig a domináns kezeden mérj!

Mint mindenki másnak, neked is van egy domináns kezed, amellyel a hétköznapi dolgaid többségét végzed, legyen az akár az írás vagy egy üvegnek a kinyitása. Ez a kéz általában erősebb és nagyobb a másiknál, így a mérést lehetőség szerint ezen végrehajtani, méghozzá azon az ujjon, amelyiken a gyűrűt fogod majd viselni.

A megfelelő időzítés rendkívül fontos

Bizonyára te is észrevetted már, hogy az ujjak vastagságát az évszakok és a napi tevékenységek is nagymértékben befolyásolják. A hideg időjárás és a stressz az összehúzódásukhoz vezet, míg a melegtől és a fizikai erőfeszítéstől megnőhet a térfogatuk.

Odafigyelni erre a gyűrűméret meghatározása során rendkívül fontos, ha azt szeretnéd, hogy az általad választott gyűrű megfelelően illeszkedjen az ujjaidra, és ne csússzon le róla. Ezért is az a legideálisabb, ha a gyűrű méretét napközben, nyugalmi állapotban és normál testhőmérsékletnél méred meg.

Lehetőségek a gyűrűméret meghatározására

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van egy olyan gyűrűd, amely tökéletesen passzol, akkor elég annyit megtenned, hogy egy tolómérő segítségével leméred a belső átmérőjét.

Amennyiben ez az eszköz éppenséggel nincsen kéznél, akkor természetesen jó lesz a vonalzó is arra, hogy megmérd a gyűrű belső részének két legtávolabbi pontja közötti távolságot.

Abban az esetben viszont, ha nincs olyan gyűrűd, amelyről mintát vehetnél, akkor más módszerhez kell folyamodnod. De nyugalom, ez sem lesz túlságosan bonyolult!

Tekerj egy zsinórt az ujjad köré, amelyen jelöld meg a kezdeti és a végpontot! Ezt követően pedig helyezd a zsinórt a vonalzóra, és mérd le a két jelölés közötti távolságot! Ez a milliméterben mért érték lesz a gyűrűméreted.

Nem minden gyűrű egyforma

Még ha az előző két módszer alapján sikerül is meghatároznod a megfelelő gyűrűméretet, akkor sem szabad megfeledkezned arról, hogy a szélesebb gyűrűk általában szűkebbek, mint a vékonyabb társaik!

Az az érték pedig, amelyet az ujjadon mértél, egy vékonyabb gyűrűnek felel meg. Így, ha egy masszívabb ékszert tervezel vásárolni, legjobb, ha a mért értékhez további 2-3 mm-t is hozzáadsz.

A személyes látogatás az ékszerésznél

Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor jobban teszed, ha felkeresel inkább személyesen egy ékszerészt, aki a méréshez szükséges összes eszközzel rendelkezik.

Amennyiben Eger környékén laksz, akkor térj be nyugodtan a Chimera Ékszer belváros szívében működő üzletébe, ahol a szakértő munkatársaik különböző vastagságú mérőgyűrűk segítségével pontosan meghatározzák majd a gyűrűméretedet!