Öntöttvas edényt minden kerti kemencébe! (x)

Öntöttvas edényt minden kerti kemencébe! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy kerti kemence üdítő gasztronómiai élményeket hozhat a család életébe. Számos újdonság alkotható benne, melyek addig ismeretlen ízekkel ajándékozzák meg a társaságot. Sokan azonban nincsenek tisztában vele, milyen ínyencségeket lehet egy öntöttvas edényben készíteni, és a sütés során milyen eszközöket lehet és kell használni.

A Grillplaza.hu most segít kiigazodni ezekben a kérdésekben.

Öntöttvas edény – az életre szóló darab

Egy kerti kemence nemcsak az udvar éke, de sokoldalúan használható, izgalmas darab is. Sokan sajnos leragadnak a tésztánál, és nem használják ki a kemence adottságait. Pedig szinte minden étel ízét felfokozza, különlegesebbé teszi, ha a szabadban sül. Pláne, ha egy kemencében. A kinti sütögetés a nyár alapvető, hamisítatlan élménye.

Ha szeretnénk kimaxolni a kemencében való sütés élményét, és minőségi, ellenállhatatlan finomságokkal örvendeztetni meg a vendégsereget, használjunk öntöttvas edényt. Egy ilyen edény örökre szól, ha odafigyelünk néhány dologra: soha ne helyezzük mosogatógépbe, használatát, majd tisztítását követően pedig olajozzuk ki, elkerülve ezzel a rozsdásodást.

Egy öntöttvas edény megérdemli a törődést, hiszen a gondoskodásért cserébe remek alapanyagú, tapadásmentes eszközt birtokolhatunk majd. Azoknak, akik hajlamosak odaégetni az ételeket, különösen előnyös egy ilyen edény, hiszen egyenletesen melegszik át és remekül tartja a hőt. Fedő használatával pedig még inkább felgyorsítható a sütés-főzés.

Lényegében mindenfajta étel elkészíthető benne, és kivételes tulajdonságainak hála lehetetlen elrontani benne bármit is. Ezt olvasva talán nincs is ember, akinek ne jött volna meg a kedve a szabadtéri sütögetéshez. A szükséges kellékek szerencsére könnyedén beszerezhetőek a Grillplaza.hu eszközeinek kínálatából.

Egészséges és ízletes ételek wokban

A wok edény különlegessé teszi az ízeket, és használata során még zsiradékot sem kell adni az ételekhez. Így a benne készült finomságok egészségesebbek, táplálóbbak és alakbarátabbak is lesznek a hagyományos készítésű ételeknél. Számos fogás elkészíthető benne: zöldségek, húsok, halételek és tészták is. Az öntöttvas pozitív jellemzői egy wok edényt még könnyebben kezelhetővé tesznek.

Bordasütő őzgerinc forma öntöttvasból

Az öntöttvas előnyeit a bordasütő őzgerinc forma kiválóan ötvözi. A Broil King terméke fedőt is tartalmaz, így az ételek sokkal gyorsabban sülnek át, mint egy hagyományos őzgerinc formában. A benne lévő rács pedig megakadályozza, hogy a zsír vagy a pácok eláztassák a különböző fogásokat. Természetesen ebben sem csak borda készülhet, hanem lényegében bármi.

Egy kerti kemence megalapozza a kellemes, nyáresti sütögetéseket. A hozzá való eszközök beszerzése során pedig érdemes öntöttvas edényeket választani, hiszen életre szóló, sokrétűen használható darabok.

Címkék: grillezés