Szépségápolási tippek a téli időszakra (x)

Szépségápolási tippek a téli időszakra (x)

Érzékeny bőrűeknek való kozmetikumok után kutatva fontos tudni, hogy az érzékeny bőrűség egy állapot és nem bőrtípus. Száraz és zsíros bőrtípus mellett egyaránt lehet valakinek érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőre.

Így válassz kozmetikumot, ha érzékeny bőröd van!

Érzékeny bőrűeknek hidratáló és gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag kozmetikumot érdemes alkalmazni, a bőrtípus a kozmetikum állagát fogja csak meghatározni. Általánosságban igaz, hogy zsíros bőrre könnyed, géles állagú; míg száraz bőrre gazdagabb, nehezebb állagú krém lesz a jó választás.

A bőrérzékenységnek is vannak fokozatai, kezdve az enyhén érzékeny bőrtől, a rosaceán át, egészen az atópiás jellegű komolyabb bőrproblémákig. A téli időszakban leginkább a viszkető, feszülő, kipirosodott bőrállapot jellemző, amit a hideg időjárás, hőingadozás, valamint a szélfújás eredményez.

A bőrápolás fontos a téli sportok alatt is!

Ha síelni mentek, akkor is vigyél magaddal 1-2 alap szépségápolási terméket! Fényvédő krém mindenképpen legyen nálad, hiszen a fehér hóról jobban visszaverődik a napfény és akár már pár óra alatt úgy le tud égni az arcod, mintha a tengerparton süttetnéd magad!

Nem is gondolnád, de amikor belépsz a hüttébe szinte sokkolod az arcodat! Kint hideg és nedves az időjárás, míg a beltéren száraz és meleg a környezet. Ez az ingadozás megviseli a bőrödet, ezért érdemes előre hidratálni, például egy könnyű géllel vagy esszenciális zsírsavakban gazdag arckrémmel. Érzékeny bőrre tápanyagokban és vitaminokban gazdag mélyhidratáló nappali krémet is érdemes alkalmazni. Lefekvés előtt a krémmaszk is jó szolgálatot tesz, ami támogatja a hidratációt és segíti a puhább bőrérzet kialakulását.

Nincs is jobb mint a téli szaunázás, úszás, kültéri fürdőzés! Ha te is így gondolod, akkor figyelj rá, hogy ilyen tevékenységek után használj gyorsan felszívódó testápolót, amely bőrregenerációt segítő hatóanyagokat (cickafarkfű, allantoin, pecsétviaszgomba) tartalmaz. Gyermekeket pedig medencehasználat után bőrápoló olajok kivonatát tartalmazó babafürdetővel javasolt fürdetni.

Ha a téli kiruccanáshoz keresel kozmetikumokat, a BIOLA Webshop bio testápolói között költséghatékony natúr és tanúsított bio készítmények széles kínálatából válogathatsz.

Érzékeny bőrre való hatóanyagok

Ha már megtörtént a baj és kicsípte a szél az arcodat, cserepesre repedezett a szád és a kézfejed is olyan száraz, mint egy őszi falevél, akkor gyulladáscsökkentő és bőrregenerációt elősegítő kozmetikumokat javasolt alkalmazni.

A fájó tünetek enyhítésére keresd a bőrnyugtató összetevőket a termékleírásban, amelyek képesek megszüntetni a bőr diszkomfortérzetét! Az E-vitamin elismert antioxidáns hatással bír, regenerálja a sérült bőrt, hozzájárul a hámképződéshez. A B5-vitamin pedig, hétköznapi nevén a panthenol elősegíti a sebgyógyulást, gyulladáscsökkentő hatású és kiválóan hidratál.