Szeszélyes időjárás – nem gond a vízálló kerékpáros szettel! (x)

Szeszélyes időjárás – nem gond a vízálló kerékpáros szettel! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor a melegebb időszakokon kívül, jellemzően tavasszal vagy ősszel, bicajos túrára indulnál, nem árt felkészülnöd az időjárás szeszélyességére. Erre remek lehetőséget jelentenek a vízálló kerékpáros felszerelések, amelyekkel aztán a kisebb-nagyobb esőzések vagy a szelek sem állíthatnak majd meg utadon.

Ha ezekkel felvértezve indulsz útnak, akkor nem kell majd fejvesztve fedezéket keresned, ha jön az égi áldás, hanem csak tekerhetsz tovább. A speciális termékek megvédenek, és biztonságos melegben tartják tested.

Okos kiegészítők a meglepetések ellen

A bicajozz.hu kerékpáros-ruházat termékei között rengeteg kitűnő darabot találsz, amelyek minden terepviszonynak és időjárási körülménynek megfelelő minőségi modellekkel a biztonságos és élvezetes túrák alapját teremtik meg. Legyen az cipő, mez, nadrág vagy speciális aláöltözet, póló vagy pulóver, igazán nagy választékot találsz náluk.

Hiszen a mondás szerint is „rossz időjárás nem létezik, csak rossz ruházat”. A kerékpározáshoz is melegen ajánlott a réteges öltözködés, amely módot ad számodra a szélsőséges helyzetek elleni védekezésre is. Jöhet bármekkora szélvihar vagy heves eső, ha megfelelően felkészülsz, nem érhet olyan nagy meglepetés.

Vízálló kerékpáros felszerelés a szeszélyes időszakokra

Érdemes a sokoldalúságot mint szempontot előtérbe helyezned, amikor kerékpáros-ruházatot választasz a szeszélyes időjárási periódusokra. Vannak helyzetek, amikor egy laza mezben indulsz el, de útközben aztán mégis szükséged lehet egy lélegző hosszú ujjú darabra is. Nem árt egy mellényt is készenlétben tartanod, hátha hideg szél lep meg az úton.

A kerékpáros mezek új hullámait láthatod a bicajozz.hu kínálatában is. Vannak kifejezetten extra könnyű kivitelű darabok: melegséget adnak, egyben légáteresztők is, és vannak, amelyeket már vízlepergető bevonattal is elláttak. Laza záporokhoz tökéletesek, ám a nagyobb égi áldás ellen jobb egy kerékpáros-esőkabát.

Érdemes nem varrással összeillesztett darabokat, hanem hegesztéssel készült termékeket venned, a kis lyukak átereszthetik a nedvességet. A vízálló kamásli alapdarab országúton és a városban is, és a magaddal cipelt dolgaidat is mindenképp vízálló táskába csomagold be!

Ne hanyagold el a bicajodat se!

A sárszennyezések ellen érdemes egy-egy megfelelő sárvédő felszerelésével védekezned, legyen szó bármilyen terepviszonyról, városi, országúti vagy akár terepkerékpározásról. A fixen felszerelt darabokat tartják a leginkább megfelelőnek, melyek téged és a mögötted haladókat is, valamint magát a járgányt is védik a szennyezőanyagok jelentette károsodástól.

Ha megfelelően felkészülsz tehát az időjárás változékonyságából adódó, előre nem várható körülményre és a bicajod is alaposan felkészíted, akkor nem érhet majd sok meglepetés, és garantáltan élvezetes emlék marad minden kerékpáros kirándulásod.

Címkék: bicikli