Dobrev Klárára szavazott a Párbeszéd szóvivője

Dobrev Klárára szavazott a Párbeszéd szóvivője

Az ellenzéki előválasztás szavazólapjait tartalmazó urna 2021. szeptember 29-én (Fotó: Országos Előválasztási Iroda)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Én már le is adtam a szavazatom és Dobrev Klárát támogattam az előválasztás második fordulójában – jelentette be Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője vasárnap délelőtti Facebook-posztjában.

„Márki-Zay Péter az elmúlt héten számomra a totális megbízhatatlanságát bizonyította. Az új miniszterelnöknek sebeket kell begyógyítania, nem újabbakat feltépnie. Egyesítenie, nem szétszakítania. Kétlem, hogy Péter akár a koalíciós kormány felállításáig el tudna jutni ezzel a habitusával. Született marketinges, de a miniszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell” – írta.

Hangsúlyozta, hogy nagyon sok vitája van a Demokratikus Koalícióval, egyetértenek viszont abban, hogy stabil és kiszámítható koalíciós kormányzatra van szükség Orbán Viktor leváltása után. „Ehhez pedig olyan miniszterelnök kell, aki ismeri és érti a politikai diskurzusokat európai és hazai szinten is. Olyan, aki nem sértődik meg, ha egy-egy javaslatára majd nemet mondanak a partnerek, de mindig készen áll konstruktív megoldások megtalálására is. Ezt a felkészültséget és nyitottságot én most Klárában látom. Ezért szavaztam rá, bár eredetileg jobban szerettem volna megküzdeni vele. Sok elvárásom van az irányában, különösen fenntarthatósági kérdésekkel kapcsolatban. Úgy vélem, vele ezek megbeszélhetők. Péternek pedig sajnos mára azt sem hiszem el, amit kérdez” – fogalmazott.

Nem feledkezett meg Gyurcsány Ferencről sem, de szerinte Dobrev Klára szuverén egyén, „aki önmaga is érzi és átlátja annak a pozíciónak a felelősségét, amire vállalkozik”.

Ismert, Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke visszalépése után Márki-Zay Péter támogatására szólított fel.