Jakab Péter: előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről

Jakab Péter: előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről

Jakab Péter (Képernyőfelvétel: Jakab Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Hatalmas gratuláció azoknak a miniszterelnök-jelölteknek, aki bejutottak a második fordulóba és megmérkőzhetnek azért a jogért, hogy vajon melyikőjük fogja kihívni Orbán Viktort – közölte Jakab Péter, aki – bár hivatalos végeredmény még nincs – várhatóan csak a negyedik helyen végez a versenyben. A Jobbik elnöke egyúttal leszögezte, hogy bármelyikőjük győz, teljes mellszélességgel fogja támogatni a kormányváltásért vívott küzdelemben.

Saját szereplése kapcsán megjegyezte, hogy a negyedik helye azt üzeni, sokat kell még dolgozni a kormányváltásáért. Azok ugyanis, akik bejutottak a második fordulóba, kivétel nélkül Budapesten és a nagyvárosokban erősek, ahol már eddig is az ellenzéknek állt a zászló. – Rám maradt az a feladat, hogy csatába hívjam azokat a kistelepüléseket és falvakat, ahol még mindig a Fidesz az erős és ahol a legnehezebb volt megszervezni az előválasztást – mondta. Felidézte, hogy ő az elmúlt hetekben, hónapokban nem azokat a városokat járta végig, ahol sok az ellenzéki szavazó, hanem ahol sok még a fideszes, hiszen a kormányt csak akkor tudják leváltani, ha növelik az ellenzéki szavazók számát. – Meggyőződésem, hogy ez sikerült, még akkor is, ha ezért most nekem kellett a legnagyobb árat fizetni, hiszen nem jutottam be a második fordulóba – fogalmazott.

Jakab Pétert most az érdekli, hogy az ellenzéki összefogás stabil maradjon és megadja az országnak a szabadságot és a jólétet. – Az utolsó csepp véremig fogok küzdeni ezért a célért, soha nem adom fel – fogalmazott.

Majd üzenet miniszterelnök-jelölt társainak is: „egy valamit soha ne feledjenek el: ellenzéki előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni”. 

A Jobbik elnöke egyúttal megköszönte mindenkinek, „aki nem hagyta magát elnémítani”, és leadta a voksát, külön annak, aki rá szavazott.

Magyar Hangon percről percre követheti az előválasztási eredményeket.

 

 

Címkék: Jakab Péter