Karácsony Gergely: A vasárnapi vita már egyfajta győzelem

Karácsony Gergely: A vasárnapi vita már egyfajta győzelem

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyfajta győzelemnek nevezte Karácsony Gergely már azt is, hogy vasárnap este létrejön az ellenzéki előválasztásra készülve az első miniszterelnök-jelölti vita. A főpolgármester és egyben az MSZP, a Párbeszéd és az LMP kormányfőjelöltje úgy fogalmazott, hogy tettrekész és tisztességes emberek társaságában méltányos, okos és érvelő vitára készül. Olyanra, ami nagyon hiányzik a magyar közéletből hosszú évek óta, amivel példát mutathatnak politikai kultúrából, európaiságból, felelősségből.

Az ATV-n vasárnap este 20.25-kor kezdődik az összecsapás. A vitán azok a miniszterelnök-jelöltek vesznek részt, akiknek sikerült összegyűjteniük a szükséges 20 ezer aláírást: Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom).

Az előválasztásra a szavazás szeptember 18-án, vagyis jövő szombaton indul és egészen szeptember 26-a, vasárnapig tart. Ez idő alatt lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre és az egyéni jelöltekre is. A kormányfői aspiránsok közül a három legeredményesebb induló egy második körben is megmérkőzik majd október 4-e és 10-e között.