Karácsony Gergely: Ha elzárjuk a pénzcsapokat, mint egy kártyavár, összeomlik ez a rendszer

Karácsony Gergely: Ha elzárjuk a pénzcsapokat, mint egy kártyavár, összeomlik ez a rendszer

Karácsony Gergely beszédet mond a budapesti Madách téren 2021. szeptember 17-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha elzárjuk a pénzcsapokat, mint egy kártyavár, összeomlik ez a rendszer – mondta Karácsony Gergely főpolgármester, Párbeszéd, az MSZP és az LMP miniszterelnök-jelöltje péntek délutáni budapesti nagyrendezvényén. A kormányváltás után rendszerváltásnak kell következnie – tette hozzá. 

A kormányzás azzal kezdődik, hogy elszámoltatjuk a Fideszt a bűneiért. Ez kőkemény harc lesz, nem remeghet meg a térdünk. Pontosan tudjuk, hogy kik azok, akik megloptak minket és bűnhődniük kell” – mondta.

„De nagyon fontos tudnunk, ahhoz, hogy elérjük a célunkat és Magyarország fellélegezzen, közös nevezőt kell találnunk az elszámoltatás jogos indulata és a jogállamiság minden elvárása között” – hangsúlyozta. Nem ígérhet börtönt konkrét személyeknek, mert azzal azt mondaná, hogy nem érdekli a jogállam és felette áll az igazságszolgáltatásnak – tette hozzá. „De kőkemények leszünk az elszámoltatásnál, pontosan tudjuk, melyik számlát kell zárolni, vissza kell keresni a strómanokat, akik megloptak titeket, pontosan tudjuk, hogyan lehet jogállami módon kőkeményen felszámolni ezt a rendszert” – fogalmazott, hozzátéve a közpénzcsapokat kell elsőként elzárni.

Olyan kormány kell, amely nem uralkodni, hanem szolgálni akar – mondta. Hangsúlyozta, hogy ő a közös nevező, hogy az ellenzéki pártok sikeresek legyenek a kormányzásban. Ezt szerinte alátámasztja, ahogy Budapestet ellenszélben irányítják közösen.

Hozzátette, megválasztása óta nem csak Budapestet, hanem az összes települést is védi, „pontosan annyira vagyok budapesti és vidéki, mint maga az ország”. „Az egész nemzetemet szeretném szolgálni azzal, hogy nem hagyom a nemzet fővárosát tönkretenni” – fogalmazott. Célja, hogy egyesítse az egész országot, a legkisebb falutól a fővárosig. Úgy látja, ő az, aki a legjobban tudja az ellenzéki pártokat összefogni.

Találjuk meg az embert, aki közös nevezője lesz az ellenzéki pártoknak és a változást akaró embereknek – mondta, hangsúlyozva, hogy ő ez a közös nevező.

Szombaton az ország minden pontján elindul a változás, mondta a kezdődő előválasztásról szólva.

A teljes rendezvény videója itt nézhető meg: