Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

Előválasztás Óbudán 2021. szeptember 20.-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Átlépte a félmilliót az előválasztók polgárok száma – jelentette be az Országos Előválasztási Bizottság hétfő reggeli közleményében.

Mint írták, az előválasztás hetedik napján ismét rekordot döntött az online szavazók száma, miközben az offline szavazók száma kissé csökkent.

2021. szeptember 26-án, vasárnap az alábbiak szerint alakult a részvétel:
• Sátorban megjelent: 55 527 szavazó
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 20 020 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak)

Összesen tehát a nap folyamán 75 547 fő adta le voksát a miniszterelnök- és képviselőjelöltekre, mindösszesen pedig már több mint 515 ezren szavaztak.

– Az előválasztás finiséhez érkeztünk. A hétfői és keddi a napon a terheléses támadás miatt elmaradt szavazási alkalmakat pótolják az ellenzéki aktivisták. A választás kedden 20 órakor ér véget. Szerda reggel megkezdődik az összegyűjtött urnákban található szavazatok feldolgozása, melynek képviselőjelölti eredményét a nap folyamán folyamatosan ismerteti majd az OEVB, a miniszterelnökjelölti választás eredménye késő délutánra várható – tették hozzá.

Címkék: előválasztás