Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

Már több mint félmillióan szavaztak az előválasztáson

Előválasztás Óbudán 2021. szeptember 20.-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Átlépte a félmilliót az előválasztók polgárok száma – jelentette be az Országos Előválasztási Bizottság hétfő reggeli közleményében.

Mint írták, az előválasztás hetedik napján ismét rekordot döntött az online szavazók száma, miközben az offline szavazók száma kissé csökkent.

2021. szeptember 26-án, vasárnap az alábbiak szerint alakult a részvétel:
• Sátorban megjelent: 55 527 szavazó
• Interneten keresztül adta le szavazatát: 20 020 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak)

Összesen tehát a nap folyamán 75 547 fő adta le voksát a miniszterelnök- és képviselőjelöltekre, mindösszesen pedig már több mint 515 ezren szavaztak.

– Az előválasztás finiséhez érkeztünk. A hétfői és keddi a napon a terheléses támadás miatt elmaradt szavazási alkalmakat pótolják az ellenzéki aktivisták. A választás kedden 20 órakor ér véget. Szerda reggel megkezdődik az összegyűjtött urnákban található szavazatok feldolgozása, melynek képviselőjelölti eredményét a nap folyamán folyamatosan ismerteti majd az OEVB, a miniszterelnökjelölti választás eredménye késő délutánra várható – tették hozzá.

Címkék: előválasztás

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.