Szabó Tímea állítja, megütötték a Széll Kálmán téren

Szabó Tímea állítja, megütötték a Széll Kálmán téren

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének állítása szerint megütötte őt egy „fideszes hölgy”. A képviselő – aki az előválasztáson Budapest 10-es egyéni választókerületében az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik közös jelöltjeként indult – Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy az eset a Széll Kálmán téren történt, miután azt kérdezte tőle a nő, hogy ő ott volt-e a zsidók deportálásánál.

A képviselő a közösségi oldalán úgy fogalmazott: ide vezet az Orbán-féle gyűlölködés, az aljas hergelés. Hozzátette, hogy ez a nő most még csak megütötte, „holnap lehet, hogy durvábbat is tenne velünk”. Majd arra biztatta követőit, hogy szavazzanak az előválasztáson.

Szabó Tímea az általa fideszes hölgyként azonosított nőről fényképet is közzétett. Ugyanakkor arról nem írt, hogy melyik testrészén szenvedte el az ütést, és arról sem, hogy esett-e fizikai bántódása.

Frissítés: Időközben Szabó Tímea azt is bejelentette a közösségi oldalán, hogy nem tesz feljelentést az ügyben, noha – elmondása szerint – több szemtanú is látta az esetet. Mint írta, ő inkább sajnálja „ezeket a megvezetett embereket”. Úgy folytatta, hogy nem szítani kell az amúgy is felkorbácsolt indulatokat, hanem begyógyítani az országon ejtett mély sebeket, és kibékíteni egymással az embereket. „Biztos vagyok abban, hogy néhány éve még normálisan elbeszélgettünk volna ezzel a nénivel, aki mára nem fordult volna ki önmagából, ha nem ezt sulykolja belé a Fidesz-médiából ömlő gyűlöletpropaganda”.