Szegedi DK-elnök: Nagy fölénnyel vezet Dobrev Klára az előválasztáson

Szegedi DK-elnök: Nagy fölénnyel vezet Dobrev Klára az előválasztáson

Dobrev Klára a budapesti Teleki téren 2021. június 2-án (Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy fölénnyel vezet Dobrev Klára az ellenzéki előválasztáson – ezt Binszki József, a Demokratikus Koalíció szegedi elnöke mondta egy csütörtöki sajtótájékoztatón. A 444 vette észre a Szegeder beszámolóját, amely alapján a politikus azt is esélyesnek tartja, hogy nem lesz második forduló a miniszterelnök-jelöltek között.

Hivatalosan eredményeket még nem közöltek az előválasztásról és azt sem lehet tudni, hogy a szegedi DK-elnök pontosan mire alapozza az állításait. A második forduló akkor maradhatna el – mint ahogyan arra utalt –, ha valamelyik induló a voksok több mint 50 százalékát megszerzi. Ez pedig azt jelentené, hogy az összes többi induló – jelen esetben Karácsony Gergely, Jakab Péter, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András – összesen nem szerezne ötven százalékot.

A 444 egyúttal emlékeztetett Gyurcsány Ferenc szerda reggeli Facebook posztjára is, amely szerint „Klári iszonyatosat megy”.