A Momentum is kifogásolja, hogy betiltották Orbánék brüsszeli konferenciáját

A Momentum is kifogásolja, hogy betiltották Orbánék brüsszeli konferenciáját

Cseh Katalin (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Liberális politikusként egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy Brüsszelben leállították Orbán Viktor konferenciáját – erről írt közösségi oldalán a Momentum EP-képviselője.

Mint arról lapunk is hírt adott, kétszer is lemondták Brüsszelben a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodája által szervezett Nemzeti Konzervatív Konferenciát, ahol Orbán Viktor mellett a brexit „atyja”, Nigel Farage, valamint a volt lengyel miniszterelnök, Mateusz Moravieczki is a felszólalók között van. Eredetileg a Concert Noble lett volna a helyszín, de már korábban visszalépett attól, hogy helyet adjon a rendezvénynek. Ezután úgy nézett ki, hogy a Hotel Sofitel lesz a rendezvény színhelye, amely az utolsó pillanatban szintén visszalépett. Így került képbe a Claridge, azonban ott sem tudták megtartani az eseményt, mert két óra elteltével megjelentek a helyszínen a rendőrök, és berekesztették azt. A rendőrség azzal érvelt, hogy „a közrend megzavarásának veszélye miatt” kell véget vetni a találkozónak. Menczer Tamás ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy „Éljen a brüsszeli demokrácia…”.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője ugyanakkor feltette a kérdést, ha a szervezők és a felszólalók betartják a szabályokat, nem tesznek kárt a helyszínben, akkor miért ne tarthatnák meg nyugodtan ezt a rendezvényt? Erről szól a szólásszabadság. Szerinte bár Magyarországon Orbán Viktor kormánya elnyomja a kisebbségeket, felfoghatatlan mértékben terjeszti a konkrétan hazug propagandájukat, megfojtja a civilizált vitakultúrát és nem ad teret a más véleményeknek – nagyon rossz irány, ha ez ellen ugyanilyen eszközökkel lépnek fel Brüsszelben. – Szerintem rossz döntés volt a brüsszeli polgármester és a hatóságok lépése. Orbán Viktort és társaságát nyugodtan hallgassák, akik szeretnék, szórakoztassák egymást nyugodtan. Európának jobbnak kell lennie ennél – közölte.

A Momentum politikusa azt is hozzátette, hogy személy szerint kevés rosszabb programot tudna elképzelni magának ennél, egy érzéstelenítés nélküli foghúzás is jobban hangzik.