Deutsch megszólalt az Európai Néppárt büntetése után

Deutsch megszólalt az Európai Néppárt büntetése után

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője beszédet mond a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint korábbi cikkünkben írtuk: megfosztják funkcióitól, és jogosítványai egy részétől Deutsch Tamást, akitől azonnali hatállyal elveszik Deutsch Tamás lehetőségét attól, hogy felszólaljon az Európai Néppárt frakciójának időkerete terhére, illetve a frakció jelentéstevője sem lehet. A politikus Manfred Weber EPP-frakcióvezető egy megjegyzését az ÁVÓ, illetve a Gestapo logikájához hasonlította, ezért határoztak a szankcionálásáról.

Megszólalt az elmarasztalt politikus is, írta 24.hu. Elmondta, hogy hatszor kért bocsánatot a kijelentése miatt az ülést megelőzően. A tanácskozás nyugodt légkörben zajlott. Deutsch szerint ez azt mutatja, hogy a Néppártban a koronavírus-járvány idején is a józan ész győzedelmeskedik.

Deutsch elmondása szerint a fideszes EPP-képviselők tudomásul veszik a döntést, annak rendelkezései szerint járnak el. A határozatban felszólítják az EPP vezetését, hogy hozzon végleges döntést a Fidesz tagságáról. Deutsch ezt pozitív fejleményként értékeli, mert szerinte a párt is ezt akarja, hogy a „komoly politikai, stratégiai véleménykülönbségeket jelentő kérdésekben” kiderüljön, hogy lehet-e kompromisszumot elérni.