Egy EP-képviselő szerint Magyarország konkrét veszélyt jelent az EU számára

Egy EP-képviselő szerint Magyarország konkrét veszélyt jelent az EU számára

Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti EP-képviselő (Forrás: Gwendoline Delbos-Corfield)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő szerint Magyarország konkrét veszélyt jelent az Európai Unió számára – írja az MTI.

Delbos-Corfield a brüsszeli városházán rendezett „Városok a jogállamért” nevű rendezvényen vett részt kedden, ahol egy panelbeszélgetésen kijelentette: köztudott, hogy a magyar titkosszolgálatok szivárogtatnak Oroszországnak, és Magyarország élen jár a hamis hírek terjesztésében, a hírek cenzúrázásában és a félelem keltésében a lakosság körében. „Tanulni kell a magyar esetből. Az Európai Uniónak meg kell tanulnia megvédeni magát a belülről érkező támadásokkal szemben” – mondta az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője.

Az Euronews részletesebben taglalja, mindezt hogyan fogalmazta meg Delbos-Corfield: „Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál. Ez egy konkrét veszély. Miért? Először is azért, mert mert van egy hely, Budapest, ahol az orosz befolyás továbbra is létezik. Itt persze nem a városvezetésről van szó. Évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak.”

Delbos-Corfield szerint naponta születnek cikkek arról, mekkora veszélyt jelent Oroszország a régióra, de arról senki nem beszél, hogy ebben részt vesz egy uniós ország is. A politikus beszélt arról is, mekkora teret nyert Magyarországon a félrevezetés, a manipuláció. 

„Mindössze tíz évre volt szükség a félrevezetés kiépítéséhez és ez számomra elképesztő. A legutóbbi választásokat a Fidesz két dologra építette. Az első az volt, hogy a kormány elhitette az emberekkel azt, hogy az Európai Unió fiatal magyarokat küldene a háborúba, Ukrajnába. A második dolog egy teljes képtelenség volt arról, hogy az Európai Unió az iskolás gyermekek nemének megváltoztatására készül. Számomra hihetetlen az, hogy egy ennyire elképesztő információ létezhet és terjedhet egy országban és ezt tényleg elhiszik az emberek.” 

Delbos-Corfield szerint az EU már elkésett a reakcióval, és félő, hogy a folyamatot már nem lehet visszafordítani, az EU feladata most már inkább az, hogy a folyamat „ne legyen fertőző, és ne terjedjen át más tagállamokra”.