Kiderült, miért tűnt el a Szájer-videó

Kiderült, miért tűnt el a Szájer-videó

Szájer József európai parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP) a Terror Háza Múzeumban tartott ünnepségen, ahol átvette a Petőfi-díjat, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Mol-csoport kitüntetését 2019. december 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Brüsszeli Ügyészség szedette le a belga VTM televízió honlapjáról a Szájer József elfogásáról készült videót – tudta meg az Euronews. Információik szerint a problémájuk az volt, hogy a flamand narrációban elhangzott Szájer neve, ezzel sérülhetnek a személyes adatokhoz fűződő jogai.

A videóanyagot, amelyben a volt EP-képviselő arca kitakarva szerepelt, nem kifogásolta az ügyészség. Úgy tudják, a televízió egy új narrációval adásba teszi majd a videót és az interneten is elérhető lesz újra. A tévétársaságtól viszont információik szerint azt kérték, külföldi társaságoknak ne adják el a felvétel jogait.

Jelenleg a videó láthatatlanná vált az összes olyan oldalon, ahová belinkelték vagy beágyazták az eredeti tartalmat.

Szerda este egyébként közleményt adott ki Szájer József. Ebben azt írta, hogy belgiumi ügyvédje szerdán azt közölte vele, hogy a belga ügyészség tájékoztatta, hogy „a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyemet a hatóság megvizsgálta és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19 korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizettem.”

„Képviselői pozíciómról való lemondással megszűnt nyilvános közszereplői státuszom. A belga hatóság döntése után az is egyértelmű, hogy ellenem jogi eljárás nem folyik, minden tekintetben magánszemély vagyok, megillet a magánélethez való jog. Ennek tiszteletben tartását mindenkitől elvárom” – írta.

Címkék: Szájer-ügy