Nemcsak Magyar Péterrel, Semjén Zsolttal is találkozik Manfred Weber

Nemcsak Magyar Péterrel, Semjén Zsolttal is találkozik Manfred Weber

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mond Puszta Sándor pap költő szobrának felavatásán a leányfalui Szent Anna-templom mellett 2024. június 6-án. (MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holnap reggel jön hozzám Manfred Weber úr, akkor tiszta vizet öntünk a pohárba – jelentette ki  Atv.hu kérdésére Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke. 

Ez azt jelenti, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője nemcsak Magyar Péterrel és a Tisza Párttal tárgyal pénteken, de a KDNP vezetésével is. A portál azt követően kereste meg a magyar politikust, hogy a Tisza Párt jelezte, hét képviselőjével az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójához kíván csatlakozni. Így elfordulhat, hogy az EPP tagja lesz a KDNP, valamint a június 9-i választásokon a  legerősebb ellenzéki alakulattá váló Tisza Párt is. Érdekes módon Gulyás Gergely  Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy a KDNP elhagyja az Európai Néppárt EP-frakcióját, ha a Tisza Párt csatlakozik. Ugyanakkor a KDNP EP-képviselője, Hölvényi György azt közölte, nem okoz változást tagságban, ha Magyar Péter pártjának politikusai is csatlakoznak a néppárt EP-frakciójához.