Orbán bejelentkezett a rendkívüli EU-csúcsról és egyből a szankciókat ostorozta

Orbán bejelentkezett a rendkívüli EU-csúcsról és egyből a szankciókat ostorozta

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Václav Klaus korábbi cseh államfő találkozója Prágában 2022. október 6-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök Prágában megbeszélést folytatott Václav Klaus korábbi cseh államfővel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

A Václav Klaus Intézet épületében megtartott tárgyaláson az orosz-ukrán háborúról és a nyomában kialakult migrációs és gazdasági válságról, az áremelkedésekről és az energiahiányról is szó volt.

Orbán Viktor azt állította, hogy „az elhibázott brüsszeli szankciós politikát” újra kell gondolni, mert a szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A háború nem ért véget, az árak Európában elszálltak, Oroszország ugyanakkor jól keres a kialakult helyzeten – fejtette ki.

Orbán Viktor és Václav Klaus kötetlen beszélgetést folytattak a rendszerváltás utáni közép-európai politikai és gazdasági folyamatokról, felidézve az ezzel kapcsolatos személyes emlékeiket is.

A magyar miniszterelnök a prágai EU-csúcstalálkozót megelőzően Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO mozgalom elnökével is tárgyalt – ismertette Havasi Bertalan.

A miniszterelnök a közösségi oldalán is bejelentkezett a rendkívüli prágai uniós csúcsról, és újfent nekiment a brüsszeli szankcióknak, amelyeket egyébként hazánk is rendre megszavazott. Szerinte ezek miatt emelkedtek az egekbe a gáz- és áramárak, ami súlyos probléma egész Európában. – Emeli az inflációt, tönkreteszi a cégeket és fenyegeti a munkahelyeket. Ideje a brüsszeli hibákat kijavítani! – szögezte le.