Politico: Sokkolta a brüsszeli politikusokat Orbán Viktor

Politico: Sokkolta a brüsszeli politikusokat Orbán Viktor

Orbán Viktor (Forrás: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokkot okozott Brüsszelben, hogy Orbán Viktor még csak napirendre sem venné Ukrajna uniós csatlakozását – idézi a Politico hírlevelét a Hvg.hu. A magyar miniszterelnök legutóbb a múlt pénteki rádiós interjújában beszélt arról, hogy Ukrajna uniós csatlakozása és a csatlakozásról szóló tárgyalások megkezdése nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekével. Ezért még csak azt sem javasolják, hogy vitassák meg a kérdést, hanem azt szeretnék, hogy napirendre se tűzzék a decemberre tervezett uniós csúcstalálkozón. – Ukrajna uniós tagsága nincs megfelelően előkészítve. Napirendre sem szabad tűzni – ezt a Facebook oldalán is egyértelművé tette a miniszterelnök.

A Politico kommentárja szerint Orbán Viktor kategorikus ellenkezése „sokkoló hullámokat keltett Brüsszelben, ahol vezető tisztviselők és diplomaták egészen a múlt hétig azzal érveltek, hogy Orbán fenyegetése nem jelent nagy gondot a csúcstalálkozón”. Eddig arra hivatkoztak, hogy Orbán Viktor makacssága csak „politikai színjáték, amelynek célja, hogy az EU-t arra kényszerítse, hogy a korrupciós és jogállamisági aggályok miatt zárolt, Magyarországnak szánt forrásokat felszabadítsa”.

Címkék: Orbán Viktor, Ukrajna