Tiranából jelentkezett be Orbán Viktor

Tiranából jelentkezett be Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) fogadja Edi Rama albán kormányfő (b) az Európai Unió tagállamai és a nyugat-balkáni országok csúcstalálkozóján Tiranában 2022. december 6-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A Balkán az olcsó energia kapuja Európa számára. Ha ki akarunk mászni az európai energiaválságból, minél hamarabb fel kell vegyük a Nyugat-Balkán országait az Európai Unióba” – olvasható az Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött fotó mellett.

A képen a magyar miniszterelnök albán kollégájával, Edi Ramával fog kezet.

Mint korában megírtuk, a miniszterelnök az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek csúcstalálkozójára utazott, amelynek helyszíne Albánia fővárosa, Tirana. Az Európai Tanács tájékoztatója szerint a csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán – mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség – közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére.

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem. A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki.