Flaszter 35. – Németország az új Heves megye

Flaszter 35. – Németország az új Heves megye

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jön a Flaszter április 25-i adása. Dévényi István e heti vendégei: Pápay György publicista és György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője.

Flaszter 35. - Németország az új Heves megye

Témáink:

• Tovább emelkedett a Németországban élő magyarok száma, így 2018 végén meghaladta a 210 ezer főt - derül ki a német statisztikai hivatal hétfőn közölt adataiból.

• Tavaly 1860 magyar gyermek született Németországban. Ez 2007 óta (amióta adatunk van) a legmagasabb érték, több mint háromszázzal meghaladja a 2017-es adatot. Így Németországban több gyermek születhetett, mint néhány magyar megyében. A 2017-es adatok szerint Tolna és Nógrád megyékben kevesebb mint kétezer gyermek született.

• Egyre megosztottabb Magyarország: egyes megyékben változatlanul nagy gond a munkanélküliség, máshol pedig munkaerőhiány van.

• OECD kutatásból számolták vissza, hogy Magyarországon, ha valaki 125 ezer forintnál kevesebbet keres havonta, akkor a társadalom legalsó rétegébe tartozónak tekinthető, azaz ha a 30 százalékos arányt nézzük, akkor közel 3 millió magyar él ennél kevesebből havonta.

A múlt héten erről beszélgettünk:

Flaszter 34. - A wellness az új feltámadás?

Dévényi István e heti vendégei: Balogh Gábor, az Alfahír munkatársa és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója. Témák: * Notre-Dame-tűz tanulságai: konteók, összeesküvés-elméletek. * Wellness vagy feltámadás? - avagy miként emlékezünk meg Krisztus kereszthalálát és feltámadását, hogy ünnepeljük a húsvétot. * WizzAir és Erdély.

Korábbi adásainkat Youtube-csatornánkon tekintheti meg!

De immár Podcaston is meghallgathatja az adásokat. A legutóbbit itt érik el: Play in new window | Download

Podcast feliratkozás: Apple Podcasts | Android | RSS

Címkék: Flaszter