A festékszóró pisztolyok előnyei (x)

A festékszóró pisztolyok előnyei (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A festésnek mind az új építésű ingatlanoknál, mind a felújítás során előbb vagy utóbb elérkezik az ideje. Akár arról van szó, hogy egy elhasználódott felületet szeretnénk újjávarázsolni, akár arról, hogy az első festés makulátlan legyen, a festékszóró pisztoly tökéletesnek bizonyulhat.

Mikor lesz ideális választás egy ilyen megoldás?

Az Elefántszerszám.hu Webáruház festékszóró gépei között megtaláljuk azokat a szerszámgépeket, amelyek hatásosan és gyorsan segítenek abban, hogy esztétikus végeredményt érhessünk el.

A festékszórókkal szórással tudjuk a felületre juttatni a festéket, szép, egyenletesen festett felületet elérve. Ennek az eszköznek többféle működési módja is lehetséges, köztük az elektromos, a sűrített levegős és a szivattyús változat is elérhető. Nem elhanyagolható tényező, hogy sokkal rövidebb idő alatt végezhetünk ugyanazzal a feladattal, ha ezt választjuk szemben a kéziszerszámokkal.

Hogyan képzeljük el a működését?

A festéket a dobozból egy cső segítségével szívja fel a készülék, majd a szórófejen keresztül, porlasztott formában fújja egyenletesen terítve a felületre. Nagy területekkel is hamar tudunk végezni vele, és akkor is nagyszerűen beválik, ha mázolásra van szükség.

Nem szabad azonban abba a hitbe ringatni magunkat, hogy mindenféle tapasztalat nélkül is könnyedén tökéletes eredményre tehetünk szert vele. A festés eleve megkíván némi gyakorlatot, s ennek a speciális eszköznek az alkalmazása esetén is ez a helyzet. Éppen ezért, ha teljes mértékben tapasztalatlanok vagyunk, s nincs türelmünk ahhoz, hogy gyűjtsünk némi gyakorlatot még mielőtt belevágnánk az igazi projektbe, akkor jobban tesszük, ha inkább szakemberhez fordulunk.

Persze kisebb részek festéséhez tökéletes lehet akár szakavatatlan kezekben is, ha van némi türelmünk és kézügyességünk.

Ha saját magunk belevágunk…

Amennyiben úgy döntünk, hogy mi magunk szeretnénk dolgozni a frissen beszerzett festékszórónkkal, akkor érdemes néhány dolgot szem előtt tartanunk, mielőtt belevágnánk a folyamatba. Ilyen például az, hogy be kell szereznünk takarófóliákat, s minden olyan bútort, tárgyat, illetve felületet le kell takarni, amit nem szeretnénk összefestékezni. A festékszóróval ugyanis több festékanyag kerül a levegőbe, mintha ecsettel dolgoznánk, s ez óhatatlanul is megnöveli az esélyét annak, hogy oda is jutni fog belőle, ahova nem szeretnénk.

A munkavédelmi felszerelésről is szükséges gondoskodni, részben ugyanazért, mint a tárgyak esetében, de emellett maszkot is viseljünk, hogy ne lélegezzünk be semmi olyat, ami nem a tüdőbe való. Ugyanilyen fontos az is, hogy szellőztethető legyen a helyiség, ahol dolgozunk, s a balesetek elkerülése érdekében betartsuk az általános biztonsági előírásokat.

Ha gondosan előkészítjük a terepet, akkor veszélyek és bosszankodás nélkül próbálkozhatunk meg a festékszóró használatával. Néhány alkalommal történő gyakorlás után egyre magabiztosabban bánunk majd ezzel a hasznos eszközzel.