A GFM államtitkára szerint „érdemes lenne megmozgatni” a folyószámlákon tartott összegeket

A GFM államtitkára szerint „érdemes lenne megmozgatni” a folyószámlákon tartott összegeket

Fotó: Unsplash/Michael Longmire

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Segítő tájékoztatást kapnak a háztartások a folyószámlán tartott megtakarításaik értékének megőrzéséhez a számlavezetőjüktől – mondta a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közigazgatási államtitkára az MTI tudósítása szerint.

Túri Anikó az inflációs környezettel indokolta, hogy a kormány döntése alapján a bankoknak kötelező tájékoztatást kell küldeniük az ügyfeleiknek a megtakarítási lehetőségekről. Hozzátette, hogy a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése eddig jórészt a hitelfelvételre összpontosított, holott a megtakarítások védelmére is éppúgy figyelni kell. Az államtitkár szerint a folyószámlákon tartott összeg 6-7 ezermilliárd forintra becsülhető, ekkora összeget már „érdemes lenne megmozgatni” – fogalmazott. A tájékoztató levél a kockázatmentes állampapírokban rejlő lehetőségekre hívja föl az emberek figyelmét, táblázatban mutatja meg például, mekkora hozamot lehet elérni ezekkel – tette hozzá.