A konténerrendelés könnyebben elérhető, mint azt elsőre gondolnánk (x)

A konténerrendelés könnyebben elérhető, mint azt elsőre gondolnánk (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A konténeres sittszállítás az egyik leghatékonyabb módja a hulladék elszállításának. Egy nagyon népszerű szolgáltatásról beszélünk, ami az elmúlt években is megtartotta költséghatékony mivoltát. Kifejezetten ajánlott a konténereket választani felújítás, bontás, építkezés és lomtalanítás során.

Mennyi az annyi, azaz mennyibe kerül manapság a konténerrendelés?

A konténerrendelés Budapesten viszonylag olcsó szolgáltatásnak számít. A szolgáltatók általában négy régióra szokták osztani Pest vármegyét és külön kezelik a budapesti árakat. Kezdjük a sort a fővárossal: a XVI. és a XVII. kerületben egész baráti áron kapható konténer, 7.375 Ft/köbméterről beszélünk, ami egy átlagos építkezésnél nem éri el a 60 ezer forintot (az ajánlott konténerméret a 8 köbméter). A legdrágább területnek Budapesten a 2/A kerület mondható, itt a köbméterenkénti költség eléri a 10.625 forintot, de összességében elmondható a fővárosról, hogy átlagosan 8.250 forintba kerül köbmétere.

Ha elhagyjuk Budapestet és megnézzük a teljes vármegye árait, akkor azt láthatjuk, hogy Kelet-Pest vármegyében lehet a legolcsóbban konténert rendelni, itt a költségek 7.375 Ft és 9.500 Ft között fognak alakulni, az átlag kb. 7.800 Ft. A legdrágább régió északon található, Észak-Pest vármegyében átlagosan a költség 9.500 Ft, itt a legkedvezőbb árakkal Dunakeszin lehet találkozni, a legnagyobb költségre pedig Budakeszin lehet számítani.

Nyugat- és Dél-Pest vármegye régióban az árak kb. megegyeznek: a legkisebb a 7.375 Ft, a legmagasabb 10.000 Ft környékén alakulnak köbméterenként, az átlagár valahol 8.000 Ft-nál található. Összességében mindegyik régióról és a fővárosról is elmondható, hogy egy igazán kedvező szolgáltatásról van szó, ami nem igazán terheli meg a pénztárcánkat.

Mikor van szükség konténerrendelésre?

Ahogy a bevezetőnkben is említettük, a legtöbb esetben bontási, felújítási és építési munkálatok során szokás konténert rendelni, mivel ezen tevékenységeknél rengeteg hulladék termelődik, amit nem lehet hosszabb ideig ott tartani, de egy építkezésen már 1-2 napon belül is zavaró tényező tud lenni a sok szemét. Lomtalanításhoz is tökéletes választás a konténer, mivel itt is rengeteg nem használt vagy felesleges tárgyat kell elszállítani, amire a legjobb megoldás az, ha konténerbe helyezzük.

Hogyan lehet konténert rendelni?

A sittszállítás szolgáltatást percek alatt meg lehet rendelni telefonon keresztül. Csupán négy információt kell átadnunk a diszpécsernek: a szállítás pontos helyét és időpontját, valamint a kívánt konténer méretét és a szállítandó szemét összetételét. Utóbbi kettő a legkritikusabb, egyrészt egyáltalán nem mindegy a konténer mérete, mivel az összes szemétnek bele kell férnie, másrészt nem helyezhetünk veszélyes hulladékokat a konténerbe. Az egyeztetés során mindig pontos információkat adjunk, valamint kérjünk tanácsot, ha úgy érezzük, elakadtunk.