Áfamentessé tenné a Jobbik a pelenkát és más gyerekneveléshez szükséges árukat

Áfamentessé tenné a Jobbik a pelenkát és más gyerekneveléshez szükséges árukat

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke (Forrás: Z. Kárpát Dániel Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik azt javasolja, hogy a gyermekgondozáshoz szorosan kapcsolódó termékek általános forgalmi adója (áfa) nulla százalékos legyen.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján azt mondta, ha az alapvető élelmiszerek és a gyermekgondozási cikkek áfája nulla százalék lenne, akkor a gyermeket nevelő családoknál több tízezer forint maradna. A politikus figyelmeztetett, egy kibontakozó válsághelyzet előtt állunk, és a legnagyobb teher a gyermeket nevelőkre fog hárulni.

Felidézte, hogy az alapvető élelmiszerek esetében a Jobbik már javasolta az áfa kedvezményesebb vagy nulla százalékos mértékét, most ugyanezt a gyermeknevelési, gyermekgondozási cikkek – bébiétel, pelenka, gyerekruha – esetében is javasolja.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, még az uniós irányelvek is megengedőbbek ebben a tárgykörben, és „kinyíltak azok a kapuk, amelyek az áfa akár teljes elengedését is megengednék”. A Jobbik ezt várja el a magyar kormánytól, mert felháborítónak tartja, hogy egy gyermeket nevelő család egy gyermek után több áfát fizet be vásárlásai után, mint amennyit családtámogatás címén kap – fogalmazott a Jobbik alelnöke, hangsúlyozva azt is: el kell érni, hogy a családok érdemi segítséget kapjanak.

 (MTI)