Állítólag csődközelben a Samsung gödi alvállalkozója, hatalmas a tartozás

Állítólag csődközelben a Samsung gödi alvállalkozója, hatalmas a tartozás

A hírhedt gödi Samsung-gyár. Nem csak zöld kérdés (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hónapok óta hiába várnak a kifizetésre a Samsung gödi akkumulátorgyáránál dolgozó magyar vállalkozások – számolt be róla a 24.hu. Az egyik dél-koreai alvállalkozó ugyanis mostanra nagyjából egymilliárd forintos tartozást hozott össze a magyar beszállítókkal szemben. Ráadásul csak ötven százalékot szeretne kifizetni a cég, máskülönben csődöt jelent. A vállalkozók nem értik, hogyan fordulhat elő ilyen jelentős fizetési probléma az egyik legnagyobb hazai, állami támogatásokkal bőven ellátott beruházáson.

A dél-koreai Hallimprecision Co. Ltd. magyarországi leányvállalatát, a Hallimprecision Hungary Kft.-t egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban, Undon jegyezték be, ott viszont sem a fizetési felszólítást, sem a fizetési meghagyást nem vették át.

A 24.hu kereste a kivitelezőt, a Samsung Engineering Magyarország Építőipari Kft.-t, aminek ügyvezetője, Youngil Song azt állította: a szerződésnek megfelelően fizetnek, nincsenek a legfelső szinten fizetési gondok. Szerinte az építkezés a tervek szerint halad.