Bezárja egyik magyarországi gyárát a Henkel

Bezárja egyik magyarországi gyárát a Henkel

A Henkel Magyarország Kft. vizes bázisú és elektronikai ragasztókat gyártó környei üzeme 2016. május 24-én. A kormány ezen a napon stratégiai megállapodást kötött a céggel. (Fotó:
MTI / Bodnár Boglárka)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Henkel német vegyipari óriáscég bejelentette, hogy bezárja a Békés megyei Körösladányban működő magyarországi gyárát – vette észre közleményüket a Telex.

Az átszervezés következtében a Körösladányban gyártott folyékony mosószerek termelése a következő hónapokban leáll, a gyár végleges bezárását pedig 2024 végére tervezi a cég. – A döntés meghozatala a fogyasztói igények változása miatt vált szükségessé, amely Henkel portfóliójában is változásokat eredményezett, és egyúttal termelési tevékenysége kiigazítását is szükségessé tette – fejtették ki.

Arra is kitértek, a Henkel tisztában van azzal, milyen hatással lesz a munkavállalókra és a helyi közösségre a körösladányi gyár bezárása. – Célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben támogassa az érintett munkavállalókat ebben a nehéz átmeneti időszakban. A következő hetekben a vállalat szorosan együtt fog működni a munkavállalók képviselőivel, valamint az érintett hatóságokkal, hogy a lehető legjobban szervezett átmenetet biztosítsa – tették hozzá. A Henkel a jövőben magyarországi termelői tevékenységét a környei gyárára fogja koncentrálni, ahol multitechnológiás ragasztók előállítása zajlik.

Az ügyben megszólalt a Nemzetgazdasági Minisztérium is. Szerda esti közleményük szerint segíteni fogják a Henkel dolgozóinak elhelyezkedését. A kormány elkötelezett a családok és munkahelyek megvédése mellett, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium fokozott figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat. – A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat már a tényleges elbocsátások kezdete előtt kész azonnali segítséget nyújtani a cég körösladányi üzemének esetében is. Az érintett, közel 500 munkavállalónak átképzések, munkaerő-közvetítés, illetve a különböző munkaerő-piaci programokba való bevonás formájában tudnak segítséget biztosítani – fejtették ki.

 

Címkék: Henkel