Csökkenti a Mol az üzemanyagok nagykereskedelmi árát

Csökkenti a Mol az üzemanyagok nagykereskedelmi árát

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j3) a cég vezetésének meghívására részt vesz a MOL-csoport igazgatósági ülésén az új MOL Campus székházban 2022. december 8-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csökkenti a Mol a nagykereskedelmi árakat péntektől – közölte a Holtankoljak. A benzin esetében bruttó 8, a gázolaj esetében pedig bruttó 5 forinttal mérséklik az árakat. Az aktuális piaci árakat figyelembe véve, ha a kutakon is érvényesítik a dolgot, akkor a 95-ös benzin 632 Ft/liter, a gázolaj 695 Ft/liter lehet majd.

A hét elején még lehetett tankolni a több mint egy éve bevezetett hatósági áron, Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt keddi bejelentése után viszont elbúcsúzhattunk a 480 Forintos üzemanyagtól. Az árstopos időszak alatt visszatérő téma lett az üzemanyaghiány, az elmúlt hetekben is számos kúton nem lehetett hozzájutni olcsóbb, vagy egyáltalán semmilyen benzinhez. A benzinárstop eltörlése után a piaci árakat 641 és 699 Forintban határozták meg, amely egyébként magasabb, mint egyes szomszédainknál.

A kormány a döntést követően a kőolajtermelőkre kivetett eddigi 40 százalékos különadót 95 százalékosra emelte. Ez érzékenyen érintheti a Molt, amely ugyanakkor idén még több üzemanyagot is tudott értékesíteni, mint tavaly.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Molnál járt és részt vett a vállalat igazgatósági ülésén.

Címkék: Mol, benzin, gázolaj