Egyre bátrabban használják az emberek a ChatGPT-t (x)

Egyre bátrabban használják az emberek a ChatGPT-t (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Talán te magad is észrevetted, hogy egyre többen beszélnek pozitívan a ChatGPT-ről manapság. Míg korábban mindenki azt gondolta, ez valamilyen ördögtől való dolog, mostanában inkább az előnyeit szokták ecsetelni.

A ChatGPT-vel való kommunikáció bárki számára ingyenesen elérhető, ám ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk vele beszélgetni, valós választ kapjunk a kérdéseinkre, a megfelelő parancssorok beírására van szükség. Többek közt ezt tanítják meg az Alfakapos.hu online ChatGPT tanfolyamán.

Ki tudja hasznosítani ezt a tudást?

A ChatGPT egy olyan chatbot, amelyet egy mesterséges intelligencia működtet, tulajdonképpen nem más, mint az OpenAI nevű cég által kifejlesztett rendszer. Népszerűsége egyre nagyobb, és nem csak a diákok vagy a marketingesek körében!

Sok olyan szakma van még, ahol fel lehet használni azt a tudást, amit a ChatGPT tanfolyamon szerezhetsz. Itt megtanulhatod, hogyan kérdezz a rendszertől, és hogyan értelmezd a válaszokat, sőt azt is, hogyan egyszerűsítsd a munkádat.

Sokan még abban a tévhitben élnek, hogy a chatbot csak egyszerűen felel a neki feltett kérdésekre. Azonban a tudása ennél jóval nagyobb! Képes önállóan szövegeket létrehozni, tud mesét, de hivatalos levelet is írni, fordításokat készít, és tanácsokat is ad egy-egy élethelyzetre.

Röviden azt is mondhatnánk, hogy a kis chatbot valójában egy két lábon járó internetes könyvtár. De hogy a megfelelő könyvet találd meg benne – képletesen szólva – ahhoz jól el kell magyaráznod neki, mit is keresel pontosan.

A tanfolyam elvégzése milyen előnyökkel jár?

Az Alfakapos.hu tanfolyamai mindig magas színvonalúak, és igen kedvező áron érhetők el. A legtöbb képzésük végén szakmai bizonyítvány is szerezhető. A ChatGPT tanfolyam esetében azonban erre nincs szükség, ennek a képzésnek az elvégzéséről tanúsítványt állítanak ki.

De nem is a papír miatt vonzó igazán ez a tanfolyam, hanem azért, mert a gyakorlatban is hasznosítható tudást ad. Akár a munkahelyeden van szükség a chatbot használatára, akár tanulóként vennéd igénybe a rendszer szolgáltatásait, akár magánemberként ülnél le beszélgetni vele, mindenképpen hasznodra válik, ha megérted a működését.

Ha pontosan adod meg a parancsot a ChatGPT-nek, akkor megkapod a választ a kérdéseidre. Matematika, fizika, kémia, biológia, történelem, irodalom, építészet, művészet, marketing – bármilyen témakörben tud segíteni.

De teljesen átlagos kérdésekkel is fordulhatsz hozzá: Mit főzzek ma vacsorára? Milyen nevet adjak a kiskutyámnak? Hogyan lehetne csökkenteni a stresszt?

Hogyan lehet jelentkezni a képzésre?

A tanfolyamra az Alfakapos.hu oldalán lehet jelentkezni, folyamatosan indítják a kurzusokat. A képzés 6 órát vesz igénybe, ez egy online kontakt előadás, azaz jelen kell lenni, mert a gyakorlatban is kipróbálják a résztvevők, milyen beszélgetni a chatbottal.

Az oktatók mindenben segítenek, bátran lehet tőlük kérdezni. Használd ki a lehetőséget, tudj meg mindent a jelenben a jövő technológiájáról!