Elképesztő tévhitek a weboldal fejlesztés kapcsán (x)

Elképesztő tévhitek a weboldal fejlesztés kapcsán (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legtöbb cégvezető körében még mindig számos tévhit kering a weboldalak fejlesztése kapcsán, köztük számos idegölő, kifejezetten káros teória is előfordul. Az alábbiakban bemutatunk néhányat a hajmeresztőbbek közül.

Negatív hatású, bomlasztó tévhitek

Azt hinnénk, hogy manapság már alig találkozni internettagadókkal, pedig napjainkban is köztünk járnak, és ami a legszomorúbb, hogy hatással lehetnek még a weboldal fejlesztés kérdéskörére is. Például azáltal, hogy hangoztatják, hogy az 50+-os ügyfelek nem is használják ki az online tér adta lehetőségeket.

Valójában nagyon is jelen vannak az online világban, ez ma már nem a kortól függ, ha épp keresnek egy terméket, szolgáltatást, éppúgy igénybe veszik a keresőket, informálódnak a weboldalakról, közösségi média felületekről, illetve tájékozódnak a fórumokból is.

A 7Blog weboldal fejlesztés szolgáltatása hatalmas segítség lehet számunkra, ha nem egyezik a véleményünk az internettagadókéval és feltett szándékunk, hogy profitorientált, pénztermelő weboldallal büszkélkedhessünk. Mégiscsak a vállalkozásunk alapjáról van szó, miért tolnánk el magunktól önként a legnagyszerűbb lehetőséget?

Egy másik romboló tévhit, mely szerint csak az online vállalkozásoknak van szüksége weboldalra. Vegyünk például egy szépségszalont, amely a szolgáltatásait értékesíti, mégis hogyan népszerűsítené mindezeket, weboldal nélkül? Igen, egyesek szerint a közösségi média lehetőséget teremt tulajdonképpen bármire, de azért sosem szabad elfelejtenünk, hogy azok a csatornák nem tartoznak teljes mértékben a hatáskörünkbe, akármikor változások, új szabályok léphetnek érvénybe, feltörik, kitiltanak és így tovább. Na és ugye, hogy nem olyan vonzó egy olyan cég, amelynek csak a social media felületén nézhetünk utána?

Drága a weboldal fejlesztés? Esetleg valami más helyette?

Szintén egy kártékony elgondolás, miszerint a weboldal fejlesztés nagyon költséges, mi lenne, ha csak egy közösségi média oldalt hoznánk létre. Ilyen szemszögből nézve joggal tehetnénk fel a kérdést költözésnél is, például teherautó helyett egy elég egy talicska a holmik elszállítására? Igen, mindegyiknek megvan a maga szerepe és jelentősége, de mégsem ugyanazt képesek nyújtani.

A magas költségek példájánál maradva a következő tévhit: a fejlesztés megoldható egyetlen szakemberrel. A legütősebb oldalakat profi szakértői csapat együttesen menedzseli.

Egy ember aligha tudná jól szervezetten, mindent átfogóan egymaga elintézni több ember munkáját. Amennyiben igen, biztosan többszörös árat is kérne el, ami már a megfizethetetlen kategóriát súrolná. Érdemesebb tehát csapatban (több szakértőben) gondolkodni.

Miért károsak a tévhitek?

A sok-sok félreértés a fejlesztés körül negatív hatással lehet még az egészségesen gondolkodókra is. Ne hagyjuk, hogy eltérítsenek a bomlasztó vélemények és elgondolások, egyedül azt tartsuk szem előtt, hogy mi a legjobb a vállalkozásunk számára. Ne habozzunk hát segítséget kérni egy full-stack ügynökségtől, ha weboldal fejlesztés a célunk.